Meer weten? informatie@fondsen.org

Doden door moessonregens in Nepal, India en Bangladesh

Aanhoudende moessonregens in Zuid-Azië hebben in Nepal aan zeker 54 mensen het leven gekost, 23 mensen zijn nog vermist. In Bangladesh kwamen 37 mensen om. Gevreesd wordt voor nog meer slachtoffers. Door aardverschuiving zijn veel wegen onbegaanbaar waardoor hulpverleners nog niet alle gebieden bereikt hebben. Overstromingswater heeft zich met rioleringswater gemengd, waardoor besmettelijke ziekten als diarree snel kunnen opduiken.

300 duizend mensen getroffen in Nepal

De slachtoffers in Nepal krijgen op dit moment dekzeilen en andere hulpgoederen van de 391 Rode Kruis-hulpverleners die in de verschillende districten aanwezig zijn. Vooral schoon drinkwater, voedsel en onderdak is dringend nodig voor de bijna 300.000 mensen die zijn getroffen in Nepal.

15000 mensen dakloos in Bangladesh

In Bangladesh zijn bijna 15.000 mensen hun huis kwijt. Het Rode Kruis verzorgt de gewonden, deelt voedselpakketten en hygiëne kits uit en probeert mensen zoveel mogelijk voor te bereiden op het water dat er misschien nog aan komt.

Water gezakt in Cox’s Bazar

In Cox’s Bazar, het kamp waar 900.000 mensen wonen die gevlucht zijn uit Myanmar, regende het vandaag niet waardoor het water weer een beetje gedaald is. De situatie daar blijft wel gevaarlijk omdat er zoveel mensen dicht op elkaar wonen in hutten van dekzeil en bamboe, in heuvelachtig gebied. Er zijn al aardverschuivingen geweest waardoor hutten zijn verwoest en niet alle delen van het kamp bereikbaar meer zijn.

Zoeken in berichten:

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633