Meer weten? informatie@fondsen.org

Deelnemers Dance Dance Dance schenken € 25.000,- aan Epilepsiefonds

30 augustus 2018 Bekende Nederlanders dansen voor epilepsie

Het Epilepsiefonds heeft € 25.000,- ontvangen dankzij het RTL4-programma Dance Dance Dance. Presentator Miljuschka Witzenhausen en chefkok London Loy hebben het afgelopen jaar flink getraind voor een felbegeerde finaleplek, maar helaas heeft de jury ze vlak voor de finale naar huis gestuurd. Maar niet met lege handen: ze namen een cheque van € 25.000,- euro in ontvangst, die ze aan het Epilepsiefonds schonken.

Epilepsie: een leven met onzekerheid

Epilepsie: een leven met onzekerheid

De dochter van Miljuschka is één van de 120.000 Nederlanders die op elk onverwachts moment een aanval kan krijgen. Zij weet hoe ingrijpend de invloed van epilepsie op een mensenleven is. Maar de onzekerheid begint vaak al voor de diagnose: deze laat soms lang op zich wachten, omdat epilepsie niet altijd meteen duidelijk is.

Daarom financiert het Epilepsiefonds verschillende wetenschappelijke onderzoeken, waaronder dat van Michel van Putten. Hij wil de computer leren razendsnel tot een diagnose te komen, zodat men minder lang in onzekerheid hoeft te leven.

Vriendenloterij

De geldprijs is beschikbaar gesteld door de Vriendenloterij. Martin Boer, directeur van het Epilepsiefonds: “Wat een prachtig bedrag. Dankzij de Vriendenloterij komen we weer een stapje dichter bij een wereld zonder epilepsie. Ik wil Miljuschka en London namens het hele Epilepsiefonds ontzettend bedanken. Jullie hebben het geweldig gedaan.”

Zoeken in berichten:

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633