Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Debat leefstijlpreventie: Alzheimer Nederland vraagt aandacht voor goede hersengezondheid

Alzheimer Nederland

Vandaag vergadert de Tweede Kamer over leefstijlpreventie. Een debat met een uitgebreide agenda: van suikertaks tot roken en van alcoholgebruik tot lachgas en veel aandacht voor een gezonde leefstijl bij het voorkomen van ziektes zoals diabetes of hart- en vaatziekten. Niet iedereen weet dat dezelfde risicofactoren ook van invloed zijn op de ontwikkeling van dementie. Daarom heeft Alzheimer Nederland input geleverd voor dit debat. Want wat goed is voor het hart, is goed voor het hoofd. Een goede hersengezondheid is belangrijk om het risico op dementie te verminderen of uit te stellen.

Risico op dementie verminderen

In november 2019 heeft een grote groep deskundigen en veldpartijen middels een ingezonden brief in de NRC opgeroepen om meer te investeren in preventie van dementie. Alzheimer Nederland was één van de ondertekenaars van deze brief. Ook in recent onderzoek wordt  opnieuw het belang van preventie bevestigd.

Preventie als onderdeel van Nationale Strategie Dementie

Alzheimer Nederland pleit al langer voor preventie. Dit is een belangrijk onderdeel van de nieuwe Nationale Strategie Dementie. Niet alleen om meer onderzoek te doen naar relevante risicofactoren, maar vooral om via regionale of landelijke campagnes hersengezondheid bij mensen onder de aandacht te brengen. En hen bovendien concreet handelingsperspectief te geven. Dit doen we zoveel mogelijk in samenwerking met andere partijen, om zo maximaal effect te behalen.

Alzheimer Nederland maakt onderzoek mogelijk en ondersteunt en initieert verschillende initiatieven op het gebied van preventie. Zo werd onze training ‘Houd uw brein gezond’ afgelopen jaar bijna 25.000 keer gevolgd.

Dit bericht is afkomstig van de website van Alzheimer Nederland:

https://www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/debat-leefstijlpreventie-aandacht-voor-hersengezondheid

Debat leefstijlpreventie: Alzheimer Nederland vraagt aandacht voor goede hersengezondheid

Alzheimer Nederland

Gezondheid en Handicaps
Alzheimer Nederland, Stationsplein, Amersfoort, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV