Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De verborgen epidemie: TBC bij kinderen in Kenia

KNCV Tuberculosefonds

Tuberculose (TBC) is speelt een grote rol in de morbiditeit en mortaliteit bij kinderen in Kenia. De werkelijke last bij kinderen blijft onbekend – het is een ‘verborgen epidemie’. In het proefschrift, “Unmasking the hidden pandemic”, van Jacqueline Oliwa over de belasting en de verdeling van kinder-TBC in Kenia, concludeert ze dat er een dringende behoefte is aan keer kennis over kinderen van TBC in Kenia.

Er is niet voldoende bekend over welke kinderen in Kenia TBC hebben en hoe zij zich presenteren. De promovenda pleit voor duidelijke richtlijnen zodat artsen beter kunnen bepalen welke patiënten zij moeten onderzoeken en hoe ze moeten omgaan met negatieve testresultaten bij patiënten met symptomen.

In haar proefschrift pleit Oliwa om de aanpak van de TBC-trainingen voor kinderen te herzien op gebied van de doelstellingen, inhoud, vorm en deelnemers. Ook geeft ze verschillende praktische aanbevelingen, zoals het geven van trainingen in de ziekenhuizen, het verbeteren van teamwork en mentorschap en het herstructureren van workflows.

Klik hier om het proefschrift te lezen.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van KNCV Tuberculosefonds:

https://www.kncvtbc.org/2021/01/25/tbc-bij-kinderen-in-kenia-de-verborgen-epidemie/

De verborgen epidemie: TBC bij kinderen in Kenia

KNCV Tuberculosefonds

Gezondheid en Handicaps
Maanweg 174, 2516 AB Den Haag
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV