Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De uitkomsten van de Politieke Sekswijzer 2021

Amref Flying Doctors

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 lanceerden wij samen met diverse organisaties de Politieke Sekswijzer. Met behulp van deze stemwijzer vergelijken ruim 57.000 kiezers hun opvattingen over seks, relaties en intimiteit met die van 11 politieke partijen. Hieruit blijkt grote belangstelling onder kiezers voor de opvattingen van politieke partijen over seks, relaties, gezondheid en seksuele- en genderrechten.  

Zo blijkt er een groot draagvlak te zijn voor het standpunt dat de overheid zich moet inzetten voor seksuele en reproductieve rechten en gezondheid, zowel nationaal als internationaal. De deelnemers hebben veelal dezelfde meningen over de stellingen. Een belangrijke uitkomst is dat er een Nationaal Actieplan Seksueel Geweld komt, zowel de deelnemers als de politieke partijen zijn het daar over eens.  

Meisjesbesnijdenis & kindhuwelijken

De uitkomst van de Sekswijzer laat zien dat maar liefst 8 op de 10 kiezers vindt dat Nederland zich moet bezighouden met het tegengaan van meisjesbesnijdenis en kindhuwelijken in andere landen. Jaarlijks worden er nog 4.1 miljoen meisjes besneden. De komende periode zal dit aantal door de coronacrisis alleen maar oplopen en ook 13 miljoen kindhuwelijken zullen niet voorkomen kunnen worden. Wij zullen ons de komende jaren dan ook hard blijven maken om deze schadelijke praktijken de wereld uit te helpen. De uitkomsten van de Sekswijzer geven ons werk draagvlak om de onderwerpen ook bij de Nederlandse politiek bespreekbaar te maken.

Bekijk hier de volledige rapportage van de uitkomsten van de Politieke Sekswijzer.

Samenwerking 

De Sekswijzer is een initiatief van Amref Flying Doctors, RutgersAidsfonds – Soa Aids Nederland en CHOICE for Youth and Sexuality. Met de Sekswijzer wordt er meer bewustzijn gecreëerd over de vrijheden en rechten op het gebied van seks en relaties en de invloed van de politiek daarop, in Nederland en elders in de wereld. De Politieke Sekswijzer heeft er ook voor gezorgd dat de politieke partijen zich uitgespreken over deze onderwerpen. In totaal heeft de Sekswijzer 5 weken online gestaan van 12 februari 2021 tot en met 17 maart 2021 en is deze 57.321 keer ingevuld. Hiervan hebben 40.549 mensen toestemming gegeven om hun antwoorden te gebruiken voor verdere analyse.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Amref Flying Doctors:

https://www.amref.nl/actueel/2021/uitkomsten-politieke-sekswijzer

De uitkomsten van de Politieke Sekswijzer 2021

Amref Flying Doctors

Ontwikkelingshulp
Schuttersveld 9 2316 XG Leiden
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Amref Flying Doctors
fondsen.org

Koffie met dubbele impact

Koffie, maar dan met extra impact: Amref Flying Doctors en Moyee Coffee lanceren Leap Coffee, vernoemd naar de mobiele trainingsapplicatie waarmee Amref zorgverleners opleidt. Van

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV