Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De jongerenraad Stichting Het Vergeten Kind overhandigen Hartenhuiskoffer aan fracties

Het vergeten kind

De jongerenraad (The Unforgettables) van Stichting Het Vergeten Kind overhandigen op dinsdag 13 april in Nieuwspoort een Hartenhuiskoffer aan alle 17 fracties in de Tweede Kamer. Hiermee luiden zij de noodklok over de situatie in de jeugdzorg. De koffer bevat o.a. een aantal brieven van de jongeren zelf. Met de inhoud van deze koffer geeft Het Vergeten Kind alle Kamerleden die jeugdzorg in hun portefeuille hebben een goede start. Tevens krijgen deze Kamerleden de gelegenheid  hierover in gesprek te gaan met de jongeren.

Er gaat veel mis in de jeugdzorg. De jongeren zelf kunnen dit als geen ander verwoorden. Melanie, één van The Unforgettables, zegt; “Ik werd van Limburg helemaal naar een gesloten groep in Groningen verplaatst. Dit vond ik echt verschrikkelijk. Ik had graag gewild dat ik dichterbij huis was geplaatst. Ook heb ik veel op groepen gewoond, hier voelde ik mij vaak alleen. Mijn ouders mocht ik maar één keer in de twee weken, twee uur zien. Het had mij geholpen als ik meer contact met hen had kunnen hebben.”

Hartenhuiskoffer

De inhoud van de Hartenhuiskoffer maakt de misstanden en verbetermogelijkheden in de jeugdzorg inzichtelijk. Het laat zien waar kinderen tegenaan lopen als zij te maken krijgen met  jeugdzorg. Ruim 100.00 kinderen groeien op in gezinnen met meervoudige problematiek. Kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen, verhuizen gemiddeld 6 keer en zien gemiddeld 64 hulpverleners.

Oplossingen

Er wordt ook meegedacht, zo schrijft directeur Margot Ende van Het Vergeten Kind in een brief: “Met campagnes, onderzoek en allianties zetten we de schijnwerper op de misstanden in de jeugdzorg. Anderzijds willen we ook goede voorbeelden onder de aandacht brengen die laten zien hoe het anders kan.”

Dit bericht is afkomstig van de website van Het Vergeten Kind:

https://www.hetvergetenkind.nl/actueel/169/tweede-kamerleden-krijgen-koffer-vol-jeugdzorgen

De jongerenraad Stichting Het Vergeten Kind overhandigen Hartenhuiskoffer aan fracties

Het vergeten kind

Kinderen en kansen
Stichting Het Vergeten Kind, Joseph Haydnlaan, Utrecht, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV