Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De impact van het coronavirus op Sopheak

Het coronavirus heeft veel invloed op iedereen, ook op het leven van mensen met een handicap. Sopheak komt uit Cambodja en heeft een visuele beperking. Eerst was hij deels blind, maar nu kan hij helemaal niets meer zien. Hij deelt wat voor een impact het coronavirus heeft op hem en zijn dagelijks leven.

Kwetsbaar

“Door Facebook Radio en het ministerie van Volksgezondheid heb ik informatie gekregen over COVID-19. Het is erg moeilijk voor mij wanneer mensen het hebben over het houden van afstand van elkaar. Ik kan niets zien, dus het houden van afstand is voor mij lastig. Ik maak me zorgen, omdat mensen met een visuele beperking afhankelijk zijn van anderen. Wij hebben begeleiding en hulp nodig, zoals bij het maken van eten.”

Toegankelijke informatie

“Ik merk dat de meeste informatie die over COVID-19 op sociale media wordt geplaatst, in afbeeldingen en posters staat. Het is zo moeilijk voor mensen met een visuele beperking om hier toegang tot te krijgen, omdat de schermlezer niet kan worden gebruikt bij afbeeldingen. Het kan alleen teksten lezen op bijvoorbeeld computers en pdf- of Microsoft Word-documenten. Bij het ontwikkelen van communicatiemateriaal rondom corona wordt vaak vergeten dat ze mensen met een visuele beperking uitsluiten. Daarom was ik zo blij dat ik informatie over zelfbescherming tegen COVID-19 in Braille van Light for the World kreeg.”

Delen

“Ik ben erg blij dat Light for the World informatie over het coronavirus in Braille heeft gedeeld, omdat ik nooit had gedacht dat mensen hiermee rekening zouden houden. Mensen met een visuele beperking worden vaak vergeten. Daarom heb ik de informatie mee naar huis genomen, zodat ik deze informatie kan delen met mijn familie en mijn vrienden met een visuele beperking. In het bijzonder waren mijn slechtziende vrienden blij. Ze vroegen mij waar ik de informatie in Braille vandaan had. Mijn vrienden waarderen Light for the World voor het maken van dit kleine stukje werk. Maar vooral omdat het een grote invloed heeft op ons leven.”

Steun mensen met een handicap

Als informatie voorhanden is, is deze meestal ontoegankelijk voor mensen met een handicap. Juist nu is het zo belangrijk dat iedereen zich bewust is van de noodzaak afstand te houden en zich aan hygiëne regels te houden. Wij pleiten bij overheden om communicatie inclusief te maken maar hebben zelf ook initiatieven genomen. Zo heeft Light for the World in Kenia, Cambodja en Oeganda al video’s over het coronavirus in gebarentaal gemaakt en informatie in Braille verspreid.

Wij begrijpen dat er in deze periode veel op u afkomt. Maar mocht u in de gelegenheid zijn, wilt u ons werk dan ook nu steunen? Dat kan door uw gebed en met een financiële bijdrage. Met uw steun kunnen we werken aan coronamaatregelen in Azië en Afrika, waarbij mensen met een handicap niet worden vergeten. 

De impact van het coronavirus op Sopheak

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV