Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De gedoneerde kleding is uitgedeeld!

Naast de voetbalshirts die we hebben uitgedeeld aan de organisatie Umoza, hebben we ook de koffer vol met kleding uitgedeeld aan een aantal bewoners in Mzuzu. Maak kennis met:

Felicia, Tuntufe en Cecillia  (+/- 22 jaar )

Felicia, Tuntufye en Cecillia zijn studenten aan de opleiding verpleegkundige. Zij kunnen deze opleiding volgen dankzij de organisatie Wells For Zoë. Dit is een organisatie die jonge vrouwen in Malawi onder andere helpt met het waarmaken van educationele dromen. Meer dan 60% van Malawi leeft onder de armoedegrens en heeft geen toegang tot hogere educatie. Een opleiding maakt een groot verschil voor jongeren om kans te maken op een betere toekomst. Alledrie de dames verblijven in een huis op grond van Wells For Zoë. Dit is waar Sharlon ook verblijft als ze in Malawi is. Sharlon heeft hen vorig jaar ontmoet tijdens haar vrijwilligerswerkzaamheden bij SJOG. Het zijn drie erg enthousiaste en hardwerkende dames die ons erg inspireren het beste uit het leven te halen.

Smith (10 jaar) 

Smith woont met zijn moeder, broer, tante en nichtje naast het huis van Felicia, Tuntufye en Cecillia. Hij gaat naar de basisschool in de buurt. Hij heeft al grote dromen voor zijn toekomst. Een van zijn dromen is om later bankmanager te worden.

Joyfull (3,5 jaar)

Joy is het nichtje van Smith. Haar moeder gaat af en toe voor een aantal weken terug naar haar geboorteplaats waardoor Joy achterblijft in Mzuzu bij haar tante. Dit is voor Joy erg lastig, omdat ze niet weet wanneer haar moeder terug komt. Ze wil haar moeder uiteraard niet zo lang missen. Het is ook onduidelijk waarom haar moeder elke keer teruggaat.

Phil (+/- 60 jaar)

Phil is verantwoordelijk voor het huis van Wells For Zoë en zorgt ervoor dat de iedereen het goed heeft.  Haar dochter is een aantal jaar overleden waardoor ze nu de zorg voor haar kleinkinderen op zich heeft genomen. Zij werkt ontzettend hard om haar 2 kleinkinderen op school te houden. De oudste gaat (hopelijk) over een half jaar naar de middelbare school en de jongste hoopt dit jaar haar basisschool goed af te ronden. Alles wat Phil krijgt, kleding en cadeaus bijvoorbeeld, gaat normaal gesproken direct naar de kinderen. Het voelde goed om haar wat nieuwe kleding te geven die ze niet aan haar kleinkinderen kon doorgeven, omdat haar kleinkinderen niet dezelfde maat hebben. Uiteraard hebben we ook wat kleding meegegeven voor de kleinkinderen.

Wil jij ons helpen?

Wij hebben als doel om een behandelcentrum te bouwen voor jeugd met verslavingsproblemen. Hier hebben wij €50.000,- voor nodig. We hebben al €30.000 euro ontvangen. Dit betekent dat we er bijna zijn! Klik hier om te doneren. Alle kleine beetjes helpen. Wij en de jeugd in Malawi zullen je erg dankbaar zijn.

De gedoneerde kleding is uitgedeeld!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV