Meer weten? informatie@fondsen.org

De collecte, dat was leuk!

Afgelopen week was het de landelijke collecteweek van ZOA. Na weken van voorbereiding en logistiek konden alle 15.000 collectanten de straat op. We hebben veel positieve reacties gekregen, er werden veel foto’s ingestuurd (zie beneden), en de online collectebussen liepen als een trein. Om terug te blikken op de collecteweek belden wij een collectant met de volgende vragen: 

Waarom heeft u gecollecteerd afgelopen week?
Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met het lopen van de collecte voor ZOA. Ik heb soms een negatief beeld van mensen en dit bleek tijdens de collecte niet te kloppen. Ik vond het erg leuk om te doen en heb daarom besloten me ook afgelopen collecteweek in te zetten.

Wat vindt u het leukst aan collecteren?
Het contact met de mensen – hoe kort dat ook is. Ik ben gemotiveerd door het doel waar ik het voor doe. Het was afgelopen week erg lekker weer dus het lopen was prettig. We waren met 3 collectanten. We liepen haasje over en op deze manier ging het erg snel en was het gezellig.

Ziet u veranderingen in de loop van de tijd?
Ik heb dit jaar ook weer gelopen met een elektronische collectebus. Toen ik voor het eerst liep met deze collectebus vond ik het wennen maar de reacties van de mensen zijn erg positief. Bij de elektronische collectebus kunnen mensen contant betalen en pinnen. Dit is erg prettig.

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633