Dappere vader uit Zuid-Afrika kreeg een HomePlan huis

lovemore-en-dochters-net-alleenstaand.1452b0-1.jpg

Dappere vader uit Zuid-Afrika kreeg een HomePlan huis

Aanstaande zondag is het weer Vaderdag, de dag waarop we de liefste en stoerste papa’s extra verwennen. Lovemore uit Zuid-Afrika is zo’n geweldige vader. Bijna tien jaar lang zorgde hij alleen voor zijn dochters en worstelde om het hoofd boven water te houden. Tot een HomePlan huis hun leven veranderde. Gerald van Kessel is oud bestuurslid en zelf ook vader en stiefvader van zes kinderen. Hij legde het fundament voor het nieuwe huis van Lovemore en zijn dochters.

“Toen ik Lovemore voor het eerst ontmoette in oktober 2017, was hij een gefrustreerde man. Bijna tien jaar geleden werd hij verlaten door zijn vrouw en bleef hij achter met de twee kleine meisjes. Als alleenstaande vader had hij het zo ontzettend moeilijk. Hij had geen huis en geen inkomen en kon niet voor zijn kinderen zorgen. Ze woonden in een golfplaten hut, met aangestampte aarde als vloer,” vertelt Van Kessel.

Toen Lovemore ook nog eens zijn baan verloor, zat hij helemaal aan de grond. Hij verkocht hout en groef kuilen voor wc’s, maar verdiende niet genoeg geld. Intussen ontstonden er geruchten dat hij als alleenstaande vader niet goed voor zijn kinderen zou zorgen. Hij werd door zijn omgeving met de nek aangekeken en had niemand om op terug te vallen.

Hij laat een oude foto zien van hemzelf en zijn dochters, toen nog kleuter en dreumes. “Eén keer kwamen er social workers, zij geloofden niet dat ik goed voor mijn kinderen zorgde. Zij wilden mijn dochters bij me weghalen. Ik liet hen deze foto zien, gemaakt nadat hun moeder ons had verlaten. Zo lang zorg ik al voor deze kinderen, de jongste draagt hier nog een luier. De social workers waren verbijsterd en vroegen hoe ik het al die tijd alleen had gered. Ik huilde toen ik hen vertelde hoe verschrikkelijk het was. Toen wisten ze genoeg en ze bedankten me omdat ik zo goed voor mijn meiden had gezorgd.”

Ondanks de kritiek van Lovemore’s omgeving, ging de Bredase organisatie HomePlan met hem in gesprek. Hij bleek een toegewijde vader, die alles op alles wil zetten om voor zijn dochters een toekomst op te bouwen. Hij kwam in aanmerking voor een huis en in oktober 2017 bouwde Gerald van Kessel mee aan het fundament. Toen hij in april dit jaar terugging tijdens een bouwreis, bezocht hij het gezin opnieuw en zag met eigen ogen hoe hun leven is verbeterd. Het huis heeft twee kamers, met elk een eigen ingang. En een watertank, zodat de meiden geen water hoeven te halen. Beauty en Surprise zijn nu 12 en 14 en doen het erg goed op school. Ze zijn dol op sporten en willen verpleegster worden en advocaat.

                          

        Lovemore en dochters bij het oude huis                                      Dochters bij het nieuwe huis

Lovemore is veranderd van een zorgelijke man, naar één en al glimlach en ambitie. Hij heeft weer een baan, spaart om een bed  te kunnen kopen en heeft inmiddels goed contact met de buren. Trots: “Deze kinderen zijn mijn bloed, ik doe alles om ze te beschermen. Mijn enige doel is dat ze normaal kunnen opgroeien. Dat ze naar school gaan en en goed terechtkomen. Daarvoor vecht ik als een leeuw.”

 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN