Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cycloon Amphan treft India en Bangladesh: meer dan honderd doden en duizenden huizen verwoest

Plan International Nederland

Woensdag 20 mei kwam cycloon Amphan aan land in Bangladesh, vlakbij de grens met India. De cycloon raasde met hevige windstoten verder over India en bracht beide landen grote schade toe. Volgens internationale media heeft de cycloon aan meer dan honderd mensen het leven gekost en duizenden huizen verwoest. Miljoenen mensen werden geëvacueerd. Er is een groot tekort aan drinkwater en voedsel. De vrees is dat de evacuaties bijdragen aan verdere verspreiding van het coronavirus, dat in beide landen al veel levens heeft geëist. Plan International brengt in kaart wat er nodig is en begint met het uitdelen van voedsel, materiaal voor onderdak en hygiëne kits.

In Bangladesh werden 2,4 miljoen mensen in veiligheid gebracht in 1500 opvangplaatsen, in India werden ruin 500.000 mensen geëvacueerd. De precieze schade is nog onbekend, maar duizenden huizen zijn verwoest, bruggen en elektriciteitsmasten zijn zwaar beschadigd.

Cycloon Amphan

Plan International staat klaar om te helpen

Plan International is in zowel India als Bangladesh al jaren actief en staat klaar om op deze ramp te reageren. In voorbereiding op wat er komen ging is water en voedsel ingeslagen om de getroffen families te ondersteunen. In India zal Plan in twee getroffen districten beginnen met het ondersteunen van 5000 families door het uitdelen van voedselpakketten, hygiëne kits en materialen voor onderdak. In Bangladesh zal Plan pakketten uitdelen met daarin onder andere maandverband en zeep, gemeenschapswerkers trainen om hulp te kunnen bieden aan meisjes en vrouwen in verwachting, en voorlichtingsmateriaal uitdelen over gender gerelateerd geweld. Tijdens en na rampen neemt het risico hier op toe, door de chaos en armoede die vaak ontstaat. Er zullen noodhulpteams naar de getroffen gebieden reizen om verdere noden te inventariseren zodat zo goed mogelijk hulp kan worden geboden de komende tijd.

Cycloon Amphan treft India en Bangladesh: meer dan honderd doden en duizenden huizen verwoest

Plan International Nederland

Kinderen en kansen
Stadhouderskade 60 1072 AC Amsterdam
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV