Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cultuurprijs Zuid-Holland door Cultuurfonds uitgereikt aan Elten Kiene

Prins Bernhard Cultuurfonds

Woordkunstenaar Elten Kiene (1984) heeft de Cultuurprijs Zuid-Holland 2020 van het Cultuurfonds ontvangen. Jaap Smit, voorzitter van de afdeling Zuid-Holland en tevens commissaris van de Koning in deze provincie, reikte de prijs uit in het Provinciehuis Zuid-Holland. Van de prijsuitreiking zijn korte filmclips gemaakt.

Prijsuitreiking

Elten Kiene is gekozen tot winnaar, omdat hij erin slaagt literaire programma’s voor een breed publiek toegankelijk te maken en omdat hij (jonge) poëzieperformers succesvol begeleidt. Deze talenten werden prachtig belicht tijdens de uitreiking, waarbij Jennifer Muntslag zorgde voor rake interviews met juryvoorzitter Jelle Reumer en voorzitter Jaap Smit. 

De jonge spoken word artist Swendeline Ersilia zorgde voor een indringende performance, waarna Elten de Cultuurprijs Zuid-Holland 2020 ontving uit handen van voorzitter Jaap Smit. Aan de prijs is een geldbedrag van 15.000 euro verbonden en een trofee gemaakt door kunstenaar David Derksen.

Bekijk de filmpclips van de prijsuitreiking. Daar is ook een uniek videoportret te zien over Elten Kiene, gemaakt door Stacii Samidin. Tevens is het juryrapport te lezen op de website.

Elten Kiene ontvangt de Cultuurprijs Zuid-Holland van Jaap Smit, voorzitter van de afdeling Zuid-Holland en commissaris van de Koning. Foto: Daphne Krijgsman, DK Photography

Jury

De jury van de Cultuurprijs Zuid-Holland 2020 bestond uit Jelle Reumer (voorzitter, hoogleraar Vertebrate Paleontology), Ranti Tjan (directeur Sundaymorning@ekwc), Anne Vegter (dichter, schrijver en voorzitter Akademie van Kunsten), Soraya Putman (subsidieconsulent Fonds Podiumkunsten) en Bertram Mourits (hoofd collecties Literatuurmuseum).

Over de Cultuurprijs Zuid-Holland 

De Cultuurprijs Zuid-Holland wordt sinds 2016 uitgereikt en gaat elke twee jaar naar een in Zuid-Holland gevestigde of daar werkzame laureaat die uitblinkt in een werkterrein van het Prins Bernhard Cultuurfonds in de provincie Zuid-Holland. Eerdere winnaars van de Cultuurprijs Zuid-Holland zijn Rachelle Eerhart (natuur, 2016) en Tom Hazenberg (mobiel erfgoed, 2018).

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Artsen zonder Grenzen:

https://www.cultuurfonds.nl/nieuwsbericht/cultuurprijs-zuid-holland-uitgereikt-aan-elten-kiene

Cultuurprijs Zuid-Holland door Cultuurfonds uitgereikt aan Elten Kiene

Prins Bernhard Cultuurfonds

Cultuur
Herengracht 476, 1017 CB Amsterdam
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV