Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cuba laat journalist vrij na uitzitten straf

Amnesty International

In Cuba werd journalist Roberto de Jesús Quiñones Haces op 4 augustus 2020 vrijgelaten. De gewetensgevangene had zijn straf uitgezeten. Quiñones werd in augustus 2019 tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld voor ‘verzet’ en ‘ongehoorzaamheid’. Hij werkte bij de nieuwssite Cubanet.

In april 2019 deed Quiñones voor Cubanet verslag van een rechtszaak tegen twee predikanten die thuis les gaven aan kinderen. Volgens de journalist werd hij daarna door de politie opgepakt en geslagen.

Dankwoorden

Na zijn vrijlating bedankte Roberto Quiñones Amnesty International voor haar steun en inzet. Hij liet weten door te gaan met het verdedigen van de onafhankelijke journalistiek en de vrijheid van meningsuiting in Cuba.

Tijdens zijn detentie meldde Roberto Quiñones Haces regelmatig over de gevangenissomstandigheden. Op 31 maart 2020 schreef hij dat, ondanks maatregelen tegen het coronavirus, ‘de kwaliteit van het voedsel nog steeds bedroevend slecht is. Hoewel er berichten zijn over de kwetsbaarheid van ouderen (gevangenen ouder dan 60 jaar) voor het coronavirus, worden velen van hen vastgehouden in overvolle cabines.’

In Cuba worden onafhankelijke activisten en journalisten steeds vaker geïntimideerd, gestraft en opgesloten. Daarbij wordt gebruikgemaakt van bepalingen in het Wetboek van Strafrecht om de vrije meningsuiting te onderdrukken.

Dit artikel is afkomstig van de website van Amnesty International:

https://www.amnesty.nl/actueel/cuba-laat-journalist-vrij-na-uitzitten-straf

Cuba laat journalist vrij na uitzitten straf

Amnesty International

Mensenrechten
Amnesty International Nederland, Keizersgracht, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV