Een wereld waarin iedereen gelijke kansen krijgt, dat wil jij toch ook? Ben jij een echte wereldverbeteraar en wil je graag aan de slag bij een goed doel? Zie jij ook dat het bedrijfsleven en NGO’s elkaar veel te bieden hebben? Ben je een teamplayer en ga je voor resultaat? Durf je het gesprek met bedrijven aan te gaan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat?

Light for the World zet zich in voor het creëren van toegang tot werk, onderwijs en zorg voor kinderen, jongeren en vrouwen met een beperking in ontwikkelingslanden. Om dit werk te kunnen doen, zijn inkomsten nodig. Deze inkomsten komen binnen via particulieren, stichtingen, fondsen, de overheid en bedrijven. Omdat wij zien dat steeds meer bedrijven ook hun steentje willen bijdragen aan de maatschappij en goede doelen steunen, zien wij hier voor LFTW nog veel mogelijkheden. Wij willen onze focus richting bedrijven verstevigen. Dit willen we doen door een goed funding programma richting bedrijven op te zetten en het contact met bedrijven te intensiveren. Hier kun jij aan meewerken middels onderstaande stage-opdracht.

Dit ga je doen:

Je gaat werken op de afdeling Fondsenwerving en Communicatie van Stichting Light for the World. Je werkt direct samen met de senior relatiemanager corporate fundraising. Je zet je in om de inkomsten van bedrijven voor onze stichting te verhogen en de betrokkenheid te vergroten. Dit zijn je taken:

 • Deelnemen aan een social lab (google sprint) voor het ontwikkelen van corporate funding formats. Hierbij zijn ondernemers betrokken.
 • Je helpt mee de uitkomsten van het lab uit te werken tot een corporate funding programma.
 • Je denkt mee voor het jaarplan corporate funding 2019
 • Je helpt mee een donatie-actie op te zetten voor opticiens
 • Je hebt contact met opticiens om de actie te promoten
 • Je doet ondersteunende taken voor de sr, Relatiemanager
 • Je maakt een targetlist van bedrijven die voldoen aan gegeven criteria voor corporate fundraising.
 • Je geeft input met achtergrondinformatie over een bedrijf, ter voorbereiding op een bedrijfsbezoek van de relatiemanager. Dit is op basis van deskresearch.

Dit bieden we jou:

Bij ons krijg je een bijzonder doel als bonus: meewerken aan een betere wereld voor mensen met een handicap in ontwikkelingslanden. Je krijgt de kans om veel te leren, creatief aan de slag te gaan, sparren met ervaren mensen in de NGO wereld en het bedrijfsleven en zelfstandig binnen het team taken op te pakken. Uiteraard word je hierbij goed begeleid en heb je wekelijks overleg over jouw voortgang. Er is reiskostenvergoeding beschikbaar indien geen gebruik kan worden gemaakt van OV. Stagevergoeding is 300 euro per maand bij fulltime werkzaamheden.

En dit vragen we van jou:

 • Je volgt een relevante HBO of WO-opleiding in de richting van bestuurs- of organisatiekunde, economie of internationale betrekkingen.
 • Je hebt interesse voor ontwikkelingswerk / non-profit;
 • Je bent enthousiast, resultaatgericht, zelfstandig en staat open voor feedback;
 • Je hebt organisatietalent, bruist van de ideeën maar durft ook de telefoon te pakken.

Wanneer?

Je kunt in september starten en een half jaar parttime aan de slag.

Waar?

Deze opdracht voer je vanuit Nederland uit. Dat kan bij ons op kantoor, indien nodig kun je af en toe ook vanuit huis werken, of een andere plek die jou uitkomt.

Meer weten of direct reageren?

Neem contact op met Gerdi Hogendoorn g.hogendoorn@light-for-the-world.org of bel 06-38824904.

Delen:

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633