Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Coronavirus: Rode Kruis Hulplijn geopend voor kwetsbaren

Nederlandse Rode Kruis

De impact van het coronavirus op Nederlanders wordt steeds groter. Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888)

“We krijgen signalen dat er veel ouderen zijn met zorgen,” zegt Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis. “Via de Rode Kruis Hulplijn kunnen we over de zorgen praten, advies geven over hun specifieke situatie en waar nodig ook doorverwijzen naar de juiste hulp. Hiermee willen we zorgen wegnemen in een onzekere tijd.”

Voorlichting

Er is de laatste weken veel aandacht voor voorlichting over hygiëne in verband met de uitbraak van het virus.  Het kan zijn dat je je angstig voelt nu het virus zich verder verspreidt in Nederland. In een situatie zoals deze is het normaal dat je dit soort gevoelens hebben. Wat helpt, is erover praten met mensen die je vertrouwt.

Ook is juiste informatie cruciaal. Het is het beste om je te baseren op betrouwbare bronnen als de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), RIVM en het Rode Kruis.

Coronavirus: Rode Kruis Hulplijn geopend voor kwetsbaren

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood
Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV

Mogen wij JE op de hoogte houden?

Wekelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en de meest recente vacatures. Wil je deze ook ontvangen? Als je het onderstaande formulier invult dan zetten we je graag op de lijst.