Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Coronavirus: dit kun je doen voor ouderen en kwetsbaren

Nederlandse Rode Kruis

Via #coronahulp bieden Nederlanders op Twitter massaal hulp aan mensen die door het coronavirus bang zijn of geïsoleerd raken. Dat is hartverwarmend. Maar denk ook aan ouderen, buren en kwetsbaren die niet op social media zitten. Daarom hier een aantal suggesties hoe jij kunt helpen.  

Ouderen en mensen met chronische ziekten zijn vatbaarder voor het coronavirus. Ze zijn misschien bezorgd of gespannen. Het Rode Kruis adviseert iedereen (telefonisch) te checken of  je iets voor ouderen en chronisch zieken kunt doen.

  • Bied aan boodschappen te doen;
  • Raad aan het openbaar vervoer te vermijden en bied een lift aan;
  • Informeer of hun voorraad medicijnen toereikend is.

Behoefte aan voorlichting

Diverse zorginstellingen voor ouderen nemen contact op met het Rode Kruis. Zij geven aan dat ouderen angstig zijn en dat er behoefte is aan extra voorlichting èn aandacht vanuit hun eigen sociale netwerk.

Veilig helpen

Het is natuurlijk wel belangrijk om op een veilige manier te helpen. Wil je iets doen voor iemand in thuisisolatie of quarantaine, dan is het verstandig om niet bij hen binnen te stappen. Je kunt boodschappen of andere benodigdheden bij de voordeur afzetten. En als je een praatje wil maken, gaat dat het veiligst via de telefoon. Houd sowieso altijd in je achterhoofd dat hygiëne van jouw kant belangrijk is.

Bescherm jezelf en anderen

Het Rode Kruis verleent wereldwijd en in Nederland hulp om het coronavirus tegen te gaan. Een van de manieren is het geven van de juiste voorlichting. Belangrijkste boodschap: bescherm jezelf en anderen, wees goed geïnformeerd, handel zoals je nu moet handelen en help anderen als dat kan.

Samen maken we een verschil

Coronavirus: dit kun je doen voor ouderen en kwetsbaren

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood
Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV

Mogen wij JE op de hoogte houden?

Wekelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en de meest recente vacatures. Wil je deze ook ontvangen? Als je het onderstaande formulier invult dan zetten we je graag op de lijst.