Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Corona in projectlanden – Sri Lanka

We stellen een aantal vragen aan Calees (landendirecteur Sri Lanka) over de huidige situatie in het land waar corona is uitgebroken en de verwachtingen voor de komende tijd. “We zullen rekening moeten houden met een crisissituatie waarin mensen niet genoeg te eten hebben en daardoor in levensgevaar komen.”

Hoe is de situatie daar nu?
Het hele land is al geruime tijd in volledige lock down. Voor veel mensen is zelfs dagelijks eten een uitdaging geworden. Dit komt omdat veel mensen zonder werk zitten en dus geen inkomen hebben. Vooral dagloners en hun gezinnen hebben het zwaar.

En hoe is de situatie in de projecten?
Alle programma’s zijn gestopt met de reguliere activiteiten en we weten niet wanneer we alles weer kunnen opstarten. Gelukkig zijn op het moment ook nog al onze medewerkers veilig en in goede gezondheid.

Hoe bereiden jullie je voor op de tijd die komen gaat?
We houden er sterk rekening mee dat we echt noodhulp moeten gaan verlenen. Mensen hebben geen inkomen meer en komen hierdoor wellicht echt zonder eten te zitten. Tegelijk is het ook echt noodzakelijk om voorlichting te geven over het virus en de mogelijkheden die mensen hebben om zichzelf en de omgeving zo goed mogelijk te beschermen. Ook het nemen van afstand tot andere mensen is voor veel gezinnen een uitdaging.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende maanden?
We verwachten dat de overheid meer stappen zal nemen om het virus onder controle te houden. Wij proberen zoveel mogelijk mensen en jongeren op de hoogte te brengen van het virus, hoe verspreiding zo goed mogelijk te voorkomen en de gevolgen ervan. Als de lock down nog lang doorgaat zullen er echt problemen ontstaan voor de meest kwetsbare mensen in de samenleving.

Corona in projectlanden – Sri Lanka

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV