Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Coop-vlees krijgt minimaal één Beter Leven-ster

Wakker Dier

Medio 2023 heeft het verse vlees bij Coop Supermarkten minimaal één ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Dit liet de supermarkt vandaag weten aan Wakker Dier. De nieuwe standaard gaat onder meer gelden voor kip, varken en rundvlees. Alleen gehakt en tartaar vallen buiten de boot wegens beschikbaarheid. Anne Hilhorst van Wakker Dier: “Fantastisch dat Coop de lat verhoogt en zo veel dieren een beter leven gunt.”

Op den duur ziet Coop één ster als de ondergrens voor het complete vleesassortiment. Jasper de Jong van Coop: “Als coöperatieve supermarktorganisatie zijn we ons bewust van onze rol in het verduurzamen van de vleessector in Nederland. Waar mogelijk streven we zelfs naar twee of drie sterren. Samen met onze klanten, leveranciers en voornamelijk Hollandse boeren maken we het verschil voor dierenwelzijn!”

Kip

Onderdeel van dit voornemen is de keuze voor sterkip. Na Albert Heijn, Lidl, Jumbo, Plus, Aldi en Picnic is Coop de zevende supermarkt die overstapt op kip met minimaal één Beter Leven-ster. Hilhorst: “Supermarkten  beginnen elkaar uit te dagen op dierenwelzijn; een zeer positieve ontwikkeling!”

Keurmerk

Wakker Dier wil dat er een einde komt aan de verkoop van vlees zonder keurmerk. Hilhorst: “Wij zijn heel blij dat Coop deze ambitie deelt. Als het schap vol ligt met beter vlees, dan is dat ook wat consumenten kopen. En dat is goed nieuws voor de dieren.”

Dit bericht is afkomstig van de website van Wakker Dier:

https://www.wakkerdier.nl/persberichten/coop-vlees-krijgt-minimaal-een-beter-leven-ster/

Coop-vlees krijgt minimaal één Beter Leven-ster

Wakker Dier

Sarphatistraat 654, 1018 AV Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV