Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Conservatorium hotel en Rijksmuseum presenteren Rembrandt Suite

De kleuren die Irma Boom verwerkte in haar ontwerp zijn de zes kleuren die Rembrandt gebruikte in de Nachtwacht. Irma noemt dit het kleuren-DNA van het schilderij. Zo heeft zij uit meerdere topstukken in het Rijksmuseum het kleuren-DNA gedestilleerd. Hiermee brengt zij de kunstwerken terug tot een eenvoudige maar kleurrijke vingerafdruk. Sarah van Sonsbeeck maakte een interpretatie van de Nachtwacht in de badkamer van de Rembrandt Suite.

Irma Boom: “We willen dat hotelgasten worden ondergedompeld in de verschillende elementen en kleuren van Rembrandts werk. We hopen hen te inspireren voordat ze het echte werk in het Rijksmuseum zien”.

Sarah van Sonsbeek: “Op mijn eigen persoonlijke manier probeerde ik als kunstenaar dichter bij Rembrandt te komen door me voor te stellen wat er zou gebeuren als iedereen zou stoppen met poseren en daadwerkelijk uit het schilderij zou stappen”.

De Rembrandt Suite in het Conservatorium Hotel kwam tot stand in samenwerking met het Rijksmuseum. Een overnachting in de suite is beschikbaar vanaf €875. Bij de reservering zijn, naast ontbijt voor twee, extra’s inbegrepen zoals toegang tot de tentoonstelling en de vaste collectie van het Rijksmuseum, het boek Rembrandt: biografie van een rebel en slaapmaskers met de ogen van Rembrandts portretten van Marten & Oopjen.

Conservatorium hotel en Rijksmuseum presenteren Rembrandt Suite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV