Communication Matters!

communication-matters-2-300x168-1.jpg

Kan je het je voorstellen? Samen met je vrouw heb je een prachtig gezin; twee dochters en hun oma. Maar je hebt niet genoeg inkomen om voor jouw gezin te zorgen, omdat je vrouw en jij een been missen. Een been die jullie hebben verloren door een landmijn. Een van je dochters kan niet meer naar school omdat ze moet werken. Anders hebben jullie niets te eten hebben.

De familie van Prum Saroum uit Cambodja weet niet anders – en weten ook niet waar en hoe ze hulp kunnen vragen. Totdat zij de Commune Disability Representative (CDR) ontmoeten. Samen met de CDR stelt Prum een businessplan op. Tijdens de gemeentevergadering heeft de CDR gepleit voor financiering van hun plan en met succes! Nu heeft het gezin van Prum een noedelwinkel plus een kleine winkel die motorfietsen repareert en wast. Beide dochters van Prum kunnen nu gewoon naar school toe.

Een communicatie kloof

Prum is niet de enige met zo’n verhaal. Veel andere mensen met een handicap in Cambodja hebben geen toegang tot informatie en openbare diensten. Maar ze hebben ook niet de kennis dat ze het mogen opeisen en hoe ze het moeten opeisen. Gemeenten weten ook niet hoe zij informatie en diensten moeten leveren aan mensen met een handicap. Mensen met een handicap laten hun stem niet horen aan de gemeenten, waardoor de gemeenten niet weten wat zij nodig hebben. Aan beide kanten zit een gat in de communicatie.

Daarom hebben we in Cambodja hiernaar onderzoek gedaan. Het onderzoek Communication Matters! maakt duidelijk welke obstakels mensen met een handicap moeten overwinnen en hoe deze overwonnen kunnen worden. Het onderzoek vond plaats in drie districten in de provincie Pursat. 1171 mensen met een handicap in 229 dorpen zijn bereikt.

De verhalen van mensen met een handicap zijn voor het eerst gehoord door het onderzoek. Veel zijn ook voor het eerst gevonden, omdat het team moeite heeft gedaan om iedereen in het dorp te bezoeken.

Wil je het hele onderzoek lezen? Klik dan hier!

Communication Matters! 2

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN