Meer weten? informatie@fondsen.org

Column Tim Hendriks: Pinguïn kwijt

Heeft u een jongetje gezien met een groene jas, rode laarsjes en spierwit champignonnenkapseltje? De bewaker van de vleermuizengrot schudt zijn hoofd. Voor de zekerheid controleer ik ook het wolvennest en troost mij alvast met de gedachte dat Mowgli nog best leuk is opgedroogd. Op weg naar de apenrots ontkom ik ternauwernood aan de wielen van zo’n akelig stil toeristentreintje. Nog voor ik Bokito de hand kan schudden krijg ik het verlossende telefoontje van mijn vrouw. Opgelucht snak ik naar adem terwijl de adrenaline nog door mijn lijf giert. Zoonlief is terecht!

Er zijn miljoenen gezinnen die door geweld of natuurrampen niet meer compleet zijn. Papa is kwijt, bleef achter om te vechten of is omgekomen. De kinderen vragen: “waar is papa?”. Het idee alleen al gaat me door merg en been. Dat ik er niet kan zijn, niet weet of ze veilig zijn en ze niet kan beschermen.

Die avond, als ik mijn zoontje zijn warme slaapzak aantrek, geven we elkaar een extra dikke knuffel. Samen danken we God voor de krokodil en dat meneer pinguïn weer terug is bij zijn papa en mama.

Tim Hendriks is presentator op Groot Nieuws Radio en ambassadeur van ZOA.

Zoeken in berichten:

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633