Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Campagne: Unmask The Truth

Free Press Unlimited

Op 4 augustus start Free Press Unlimited de solidariteitscampagne #UnmaskTheTruth. Door speciale mondkapjes te dragen tonen we onze solidariteit met alle journalisten die onder druk staan en belemmerd worden door geweld, censuur of vervolging, in het bijzonder de Filipijnse journaliste Maria Ressa. Ze riskeert een gevangenisstraf van zes jaar vanwege haar kritische berichtgeving en onthullingen over misdaad en corruptie.

Over de hele wereld wordt journalisten het zwijgen opgelegd en worden ze belemmerd in hun pogingen om de waarheid te rapporteren en machthebbers verantwoordelijk te houden voor hun daden. Hun apparatuur wordt gestolen en vernietigd; ze worden aangevallen of vervolgd. Journalistiek is geen misdaad. Juist in tijden van crisis, waarin betrouwbare informatie levens kan redden, moeten journalisten hun werk kunnen doen zonder gevaar te lopen. Daarom zegt Free Press Unlimited: Het monddood maken van journalisten moet stoppen!

Photo of Maria Ressa, CEO of Rappler in the Philippines. By DW/M. Magunia

“Dit gaat over ons allemaal. Persvrijheid is de basis voor elke recht dat je hebt als [Filipijns] burger. Laat ons ons werk doen.” – Maria Ressa na haar veroordeling. Photo credit: DW/M. Magunia.

Solidariteit met bedreigde journalisten

Het is tijd voor ons om onze solidariteit met bedreigde journalisten te tonen. We hebben recht op betrouwbare informatie, dus hebben wij de media en journalisten nodig om onderzoek te verrichten en de waarheid te rapporteren. We moeten opstaan voor Maria Ressa en iedere andere journalist in het veld die onder druk wordt gezet of wordt aangevallen. Genoeg is genoeg! Laten we ons samen uitspreken. Doe met ons mee!

Doe mee aan de campagne!

Toon je solidariteit en uit je steun door een foto van jezelf te maken met het #UnmaskTheTruth-masker en deel deze online. Dit moet je doen:
Stap 1: Vraag een mondkapje aan via dit online formulier in.
Stap 2: Maak een foto van jezelf terwijl je het mondkapje draagt (zorg ervoor dat de tekst duidelijk en leesbaar is).
Stap 3: Schrijf een kort citaat die vertelt waarom je het belangrijk vindt dat journalisten hun werk kunnen doen zonder geweld, censuur en vervolging.
Stap 4: Stuur ons je foto en een korte quote via social media of e-mail [social@freepressunlimited.org].
Stap 5: Deel je foto op je eigen social media kanalen. Vergeet niet de hashtags #UnmaskTheTruth of #StopSilencingJournalists te gebruiken en tag @freepressunltd!

We zullen je foto en quote online delen en het toevoegen aan de Solidarity Wall op onze website.

Wil je meer weten? Tijdens de campagne delen wij inspirerende verhalen van journalisten die meerdere uitdagingen en tegenslagen hebben overwonnen in hun missie de waarheid te ontmaskeren. We geven inzicht in het werk van journalisten door middel van podcasts en informatieve stukken over onderzoeksjournalistiek en het ontkrachten van desinformatie.

Steun journalisten wereldwijd. Steun persvrijheid. Toon je solidariteit!

Dit artikel is afkomstig van de website van Free Press Unlimited:

https://www.freepressunlimited.org/nl/nieuws/campagne-unmask-the-truth

Campagne: Unmask The Truth

Free Press Unlimited

Mensenrechten
Weesperstraat 3, 1018 DN Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV