Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Brand in Breukelen: Rinus werkte in het calamiteitenhospitaal

Familie van slachtoffers brengt Rinus naar het stiltecentrum. “Sommigen zijn erg emotioneel. Een praatje en een arm om hen heen is dan vaak genoeg. Maar soms zijn ze erg onrustig en vereist het heel wat geduld om hen kalm te krijgen. Maar dat vind ik het mooiste aan dit werk. Contact met mensen, het sociale.”

Rinus is wat dat betreft als een vis in het water. “Ik doe dit werk bij het Rode Kruis nu al 48 jaar. En zo’n inzet als deze, ja hier komt alles samen. Het onverwachte, dat je mensen kunt helpen, kunt troosten. Dat is toch mooi?”

Uiteindelijk helpen hij en zijn collega’s 11 slachtoffers. Om 1.00 uur zit het werk bij het calamiteitenhospitaal er voor Rinus op. “Na het werk maken we schoon en zetten we alles klaar voor een volgende calamiteit. Je hoopt niet dat die op korte termijn komt, maar áls hij komt, dan is alles geregeld.”

Brand in Breukelen: Rinus werkte in het calamiteitenhospitaal

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV

Mogen wij JE op de hoogte houden?

Wekelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en de meest recente vacatures. Wil je deze ook ontvangen? Als je het onderstaande formulier invult dan zetten we je graag op de lijst.