Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Boswachter tipt: 5x vakantie rondom Rotterdam

Natuurmonumenten

Deze zomer vieren we meer dan ooit vakantie in eigen land. Vijf tips van boswachter Natascha Hokke (instagram.com/deboswachtert) voor leuke uitjes rondom Rotterdam!

“Waarom gaan we eigenlijk altijd naar het buitenland op vakantie? Nederland is alles behalve saai en er valt genoeg te ontdekken. Dit is een uitgelezen kans om natuur naast de deur te ontdekken. Je ervaart hier de rust en stilte die je op zoekt als je op vakantie bent. En bovenal, je ontdekt unieke natuur vlak bij de stad. Daarvoor hoef je dus niet ver weg te gaan”, vertelt boswachter Natascha Hokke, werkzaam bij Natuurmonumenten op het Rotterdams platteland.

Een gouden tip voor deze vakantie is om samen met vrienden boodschappen te doen bij boeren in de omgeving. Score groenten, eieren, melk, kaas of zelfs vlees bij de lokale boer en bereid ’s avonds met elkaar een sterrenmaaltijd!

Fietsen in Midden-Delfland, polder Rotterdam

Marten van Dijl

Vijf tips om jouw zomervakantie mee te vullen:

1. Belevenisboerderij Schieveen

Er bestaat geen plek rondom Rotterdam zoals Belevenisboerderij Schieveen! Je vindt hier een unieke mix van het boerenleven, dieren en natuur. De ondeugende geitjes wachten met smart tot je met het bakje geitenbiks de stal in komt lopen. Kinderen leven zich uit in het hooikasteel en de groene Speelnatuur van OERRR. Je mag zeker niet weggaan voordat je de Schieveense kruidkoek van boerin Petra hebt geprobeerd. Voor volwassenen is dit hét perfecte excuus om jouw kinderen of die van vrienden mee te nemen voor een middagje gezelligheid.

Speelnatuur van OERRR bij Belevenisboerderij Schieveen

Marten van Dijl

2. Skaten richting Midden-Delfland

Voor een portie feel good-beweging trek je de skates aan en vertrek je richting Midden-Delfland. In ons hectische bestaan hebben we vaak geen tijd voor een lange route. Geen excuusjes meer!

Download gratis de app Natuur Routes van Natuurmonumenten voor iPhone of Android. Zoek naar de skeelerroute en gaan!

Boer Arie van den Berg in Midden-Delfland

Caroline Westdijk

3. Boodschappen doen bij de boer

Een gouden tip voor deze vakantie is om samen met vrienden boodschappen te doen bij boeren in de omgeving. Score groenten, eieren, melk, kaas of zelfs vlees bij de lokale boer en bereid ’s avonds met elkaar een sterrenmaaltijd! In Midden-Delfland en tussen Rotterdam en Delft zitten genoeg boeren met huis-aan-huis-verkoop. Op deze manier zorg jij met de keuze op je bord voor een mooi landschap om de hoek. Want, al deze boeren houden rekening met de natuur.

Een greep uit de boeren waar je zeker langs moet gaan:

 • Hoeve Biesland
  Voor een volle boodschappentas ga je langs bij boer Jan Duijndam van Hoeve Biesland. In de boerderijwinkel verkopen ze alle ingrediënten voor een culinair maal. Rauwe melk mag je zelf tappen uit de melktank!
 • Hoeve Ackerdijk
  De koeien van boer Arie en zijn zoon Bas lopen tevreden door de wei, waar ook grutto’s en tureluurs hun kuikens grootbrengen. Dat wetende smaakt dat stukje kaas nog lekkerder! Echte boerenzuivel is te koop bij Boerderij Zuivel Delft.
 • Hoeve Rusthoff
  Houd jij van vlees? Deze dieren bij boer Jeroen van der Kooij hebben een goed leven gehad. Check zijn website voor meer informatie.
 • Boerderij het Lansingerland
  In de boerderijwinkel van boerderij Het Lansingerland koop je niet alleen je biologische producten, maar score je ook een lekkere organic wijn of bier voor bíj dat sterrengerecht.
 • Tuinderij de Groenzoom
  Voor verschillende groenten uit de omgeving, kruiden en planten voor in eigen tuin fiets je langs Tuinderij de Groenzoom. Blijf hier vooral even hangen voor een speciale thee en eigengemaakte cake!
Gezin in bloementuin Belevenisboerderij Schieveen

Marten van Dijl

4. Fiets het Polderpad van Rotte tot Schie

Nergens zie je het contrast natuur / stad zo goed als op het Rotterdams platteland! Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de imposante skyline van onze havenstad. De fietsroute Polderpad – van Rotte tot Schie start bij Rotterdam CS en neemt je mee richting de polders. Trotseer die polderwind en ontsnap aan de hectiek van alledag!

5. Ontdek iets heel bijzonders: de Ackerdijkse Plassen

Vlak bij Rotterdam ligt de Ackerdijkse Plassen. Een belangrijk vogelgebied in Nederland dat, ondanks de druk van de Randstad, ruimte biedt aan veel bijzondere vogels. Wandel de route rond het gebied. Vanuit 3 verschillende uitkijkpunten heb je een fantastisch, steeds compleet ander, uitzicht!

Ackerdijkse Plassen met uitzicht op Rotterdam

Martin van Lokven

Volg @deboswachtert op Instagram!

Voor de mooiste beelden van het Rotterdams platteland, de leukste weetjes én een uniek kijkje in het leven van de boswachters van Natuurmonumenten volg je op Instagram boswachter Natascha via instagram.com/deboswachtert.

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/zuidpolder/nieuws/boswachter-tipt-5x-vakantie-rondom-rotterdam

Boswachter tipt: 5x vakantie rondom Rotterdam

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren
Schaep en Burgh, Noordereinde 60, 1243 JJ, 's-Graveland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV