Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

BOERgondisch Rotterdam: buurtsuper met lokale en eerlijke streekproducten

Natuurmonumenten

Quinoa uit de Hoeksche Waard. Oesterzwammenspread van Rotterzwam uit Tropicana. Biologische groenten van het seizoen van boerderij Landzicht. Zuivel van Van Winden uit Midden-Delfland. Aan de Zwaanshals in Rotterdam vind je sinds kort BOERgondisch Rotterdam, een pop-up buurtsuper waar je eerlijke en ambachtelijke producten uit regio Rotterdam kunt halen.

Gezondere keuzes met respect voor de aarde

In de supermarkt kun je een hele maaltijd inslaan: groenten, fruit, brood, zuivel, eieren, houdbare producten en meer. Alles wat je hier in de schappen vindt, is geproduceerd in de omgeving van Rotterdam met respect voor de aarde. Initiatiefnemers Serge Knook en Robert-Jan Piek willen hier inspireren tot het maken van gezonde(re) keuzes als het gaat om voeding. De winkel wordt ook een afhaalpunt van Rechtstreex.

ALLEEN GEBRUIKEN BIJ NIEUWS BOERGONDISCH
Groenten van het seizoen van boerderij Landzicht uit de Hoeksche Waard

Samen impact maken 

De veranderende wereld van voeding, de toekomst van hun kinderen en hun eigen gezondheid heeft Serge en Robert-Jan doen besluiten om samen impact te maken. Serge heeft vorig jaar zijn baan opgezegd als algemeen directeur van een cateringbedrijf en Robert-Jan is zelfstandig ondernemer en samen vertaalden ze hun jarenlange ervaring in food én hun ambitie om het systeem te veranderen in het concept BOERgondisch Rotterdam. 

Robert-Jan: “Ons eten komt voor 70% uit de supermarkt. Het aanbod gezond voedsel is hier zwaar ondervertegenwoordigd en er wordt alleen op prijs actie gevoerd. Ondertussen lopen onze zorgkosten uit de hand vanwege aandoeningen die grotendeels lifestyle gerelateerd zijn. De oceanen zitten vol plastic en het ene na het andere voedselschandaal komt in het nieuws. We gaan met BOERgondisch Rotterdam een nieuwe standaard neerzetten waarin alleen gezond eten de norm is. Verpakkingen weloverwogen gekozen worden en de keten kort, herkenbaar en eerlijk is. En we gaan laten zien dat dat allemaal kan zonder in te leveren op genieten.”   

BOERgondisch Rotterdam winkelschappen met groenten
Winkelschappen liggen vol met eerlijke en lokale producten

Plek in de schappen

Er zijn veel mooie initiatieven die moeite hebben om een plek in het huidige en toekomstige voedselaanbod te verwerven. BOERgondisch Rotterdam biedt deze makers een plek in de pop-up buurtsuper. De afgelopen maanden heeft het Rotterdamse publiek al op een kleine schaal kennis kunnen maken met BOERgondisch Rotterdam en een aantal foodpartners op de Rotterdamse Oogstmarkt. In de buurtsuper van 80m2 is het assortiment fors uitgebreid.

Kom langs bij BOERgondisch Rotterdam!

BOERgondisch Rotterdam is van woensdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 20.00 uur geopend. Neem zelf je boodschappentas mee en kijk eens rond!

Inrichting BOERgondisch Rotterdam
Zero waste bij BOERgondisch Rotterdam

Rotterdam de boer op!

Ook Natuurmonumenten stimuleert met tal van partners de afzet in Rotterdam van natuurinclusieve producten uit de landschappen rondom de stad. Dat doen we met steun van de Nationale Postcode Loterij, in het droomproject ‘Rotterdam de boer op!’. Wil je hier meer over weten? Kijk op www.rotterdamdeboerop.nl.

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/zuid-holland/nieuws/boergondisch-rotterdam-buurtsuper-met-lokale-en-eerlijke-streekproducten

BOERgondisch Rotterdam: buurtsuper met lokale en eerlijke streekproducten

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren
Stationsplein 1, 3818 LE Amersfoort
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV