Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bijenhotel Grote Veld in gebruik genomen

Natuurmonumenten

Vriidag 9 juli stelde wethouder Henk van Zeijts op de locatie Ossenbeltsdijk in Lochem officieel een bijenhotel in gebruik. Hij deed dat in aanwezigheid van Anneke Scholten en Herold Hissink, bestuursleden van Rotary Club Barchem.

Biodiversiteitsinitiatief

Dit bijenhotel is onderdeel van een project van Rotary Club Barchem en Natuurmonumenten. Dat heeft de gemeente financieel ondersteund. Dit project voorziet in een bloemenweide voor wilde bijen en andere insectenpopulaties op 1200 m2 grond in het natuurgebied Het Grote Veld van Natuurmonumenten. Natuurmonumenten heeft die strook grond speciaal voor dit doel vrijgehouden op het terrein langs Ossenbeltsdijk en Zutphenseweg.     

Kleine ideeën, groot effect

Het initiatief van de Rotary Club Barchem goed past in het streven van Natuurmonumenten om samen met alle Nederlanders nieuwe natuur te maken, te verzorgen en te beschermen. Wethouder Henk van Zeijts vindt dat het initiatief van Rotary Club Barchem goed laat zien hoe kleine ingrepen in de natuur al snel een groot positief effect kunnen hebben. “We willen als gemeente iedereen stimuleren om te helpen bij het behoud van de biodiversiteit. Dat doen we onder andere door subsidie te geven. Dit project van Rotary Club Barchem en Natuurmonumenten is belangrijk voor het behoud van de wilde bijen- en insectenpopulatie in de Achterhoek”.

Zoeken naar locaties voor bloemenweides

Anneke Scholten en Herold Hissink van Rotary Club Barchem zijn ingenomen met het initiatief van hun leden. Ook aan de bouw van het meer dan 100 kg wegende bijenhotel is door hun leden hard gewerkt. Zij wijzen verder op het belang van selectie en beheer van goede, zichtbare locaties. De club zoekt in overleg met de gemeente Lochem en andere organisaties naar nieuwe locaties voor bloemenweideprojecten voor de bijen. Die zouden dan vanaf 2022 kunnen worden ingezaaid.”

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/grote-veld/nieuws/bijenhotel-grote-veld-gebruik-genomen

Bijenhotel Grote Veld in gebruik genomen

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren
Stationsplein 1, 3818 LE Amersfoort
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV