Meer weten? informatie@fondsen.org

Bid je mee voor de 70.8 miljoen vluchtelingen?

Vandaag maakte de VN-vluchtelingenorganisatie bekend dat het aantal vluchtelingen in 2018 opnieuw is gestegen. Het aantal kwam voor het eerst zelfs boven de 70 miljoen: 70.8 miljoen mensen waren vorig jaar op de vlucht. Een historisch dieptepunt.

Misschien is het moeilijk een voorstelling te maken bij zo’n groot aantal. Maar het is meer dan een nummer- 70.8 miljoen individuen lijden onder oorlog, onderdrukking of natuurrampen. Ze moesten huis en haard verlaten, omdat het niet veilig genoeg was om daar te blijven. Nog nooit waren er zo veel mensen op de vlucht.

ZOA gelooft in de kracht van gebed. Bid je mee voor al deze mensen die huis en haard hebben moeten verlaten? Onder andere de volgende punten spelen momenteel:

  • Geweld in Syrië: Alleen al in de afgelopen maanden hebben honderdduizenden mensen in Syrië hun huis moeten verlaten op zoek naar veiligheid, onder hen veel vrouwen en kinderen. De wereld lijkt machteloos om het geweld te stoppen.
  • Hulp aan Venezolaanse vluchtelingen: Meer dan vier miljoen vluchtelingen hebben Venezuela verlaten, op zoek naar veiligheid en onderdak. Een groot deel van hen zocht toevlucht in Colombia, wat niet berekend is op de grote toestroom mensen. Vanwege de grote nood heeft ZOA hier een programma gestart voor onder andere schoon drinkwater en hygiëne.

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633