Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Betere toegang tot klinisch onderzoek en versnelling medicijnstudies

Maag Lever Darm Stichting

NZET investeert in internetplatform dat toegang tot klinisch onderzoek verbetert en medicijnstudies versnelt.

Maatschappelijk investeringsfonds INZET (partner Maag Lever Darm Stichting) investeert in iClusion, een jonge onderneming die een innovatief internet platform aanbiedt om patiëntgebonden onderzoek naar nieuwe medicijnen beter toegankelijk te maken en te versnellen. De gezamenlijke investering van €2 miljoen door INZET en de huidige aandeelhouders stelt iClusion in staat om meer ziekenhuizen toegang te geven tot het internetplatform, meer studies met nieuwe medicijnen beschikbaar te maken, en te starten met de internationale uitbreiding van het platform.

Bianca Schoonbeek, adjunct directeur van de Maag Lever Darm Stichting, deelnemend fonds van INZET: “Doordat MLD-patiënten dankzij iClusion snel en eenvoudig een beter beeld kunnen krijgen van extra behandelingsopties, ervaren zij meer grip op het ziekteproces. Dat juichen wij enorm toe”.

iClusion is opgericht vanuit het inzicht dat ernstig zieke patiënten nog te vaak buitenspel staan om aan onderzoek naar nieuwe behandelingen deel te kunnen nemen. Als eerste heeft iClusion, met de patiënt als vertrekpunt in het proces, een online platform ontwikkeld dat medicijnstudies naar de patiënt en arts toe brengt, in plaats van andersom. De patiënt en behandelend arts kunnen nu samen eenvoudig en snel geschikt onderzoek vinden en hieraan deelnemen. In eerste instantie richt iClusion zich op kankeronderzoek met de mogelijkheid om snel uit te breiden naar andere ernstige ziekten.

Pieter Oostlander, founding partner INZET: “Wij zijn trots op de samenwerking met iClusion. Hun platform levert directe toegevoegde waarde voor patiënten, artsen en onderzoekers. Het past dan ook uitstekend bij de doelstellingen van ons maatschappelijk investeringsfonds.”

Het internetplatform Trial Eye verbetert medicijn onderzoek met patiënten

Deelname aan onderzoek naar nieuwe behandelingen is niet eenvoudig vanwege de strenge wet- en regelgeving waaraan onderzoek met patiënten noodzakelijkerwijs gebonden is. Het Trial Eye platform vermindert de bureaucratie en vergroot de efficiëntie van patiëntgebonden onderzoek door gestandaardiseerde en geautomatiseerde processen. Dit stelt artsen en onderzoekers in staat om sneller studies te kunnen opstarten in hun ziekenhuis en meer patiënten te kunnen laten deelnemen. Deze procesverandering versnelt het ontwikkelingsproces van nieuwe geneesmiddelen en dat komt patiënten van vandaag en morgen ten goede. Deelname aan onderzoek vandaag versnelt de goedkeuring en toegankelijkheid van nieuwe medicijnen in de toekomst.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Maag Darm Lever Stichting:

https://www.mlds.nl/inzet-iclusion/

Betere toegang tot klinisch onderzoek en versnelling medicijnstudies

Maag Lever Darm Stichting

Gezondheid en Handicaps
Maag Lever Darm Stichting, Stationsplein, Amersfoort, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV