Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Beter Leven keurmerk voor zuivel goed nieuws voor melkkoeien

Aan koeienstallen worden geen wettelijke eisen gesteld over de ruimte die koeien moeten hebben. Bij het nieuwe Beter Leven keurmerk zijn daar wel regels voor. “De koeien hebben daardoor meer ruimte, voor elke koe een ligplaats en ze mogen de wei in. Zo worden belangrijke knelpunten aangepakt”, zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Rundvlees

Naast zuivel met een Beter Leven- ster, komt er nu ook rundvlees met een ster. Tot nu toe was er alleen rundvlees op de markt met twee of drie sterren. Hilhorst: “Er komt nu dus ook een alternatief voor gangbaar rundvlees bij. Wij hopen dan dus ook dat veel melkveebedrijven over gaan op BLk-zuivel.”

Klimaat en natuur

Het nieuwe keurmerk voor zuivel is maandag gepresenteerd door de Dierenbescherming, Natuur & Milieu en de Vogelbescherming. Naast eisen voor het welzijn van de koeien, zijn ook criteria op het gebied van klimaat en natuur meegenomen.

Beter Leven keurmerk voor zuivel goed nieuws voor melkkoeien

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV