Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Beleidsmanager Dierenbescherming vice-voorzitter Eurogroup for Animals

Dierenbescherming

Onze beleidsmanager Gemma Willemsen is vorige maand benoemd tot vice-voorzitter van Eurogroup for Animals, de belangrijkste koepelorganisatie voor Europese dierenbeschermingsorganisaties in Brussel. Ze blijft daarnaast haar managementtaken voor de Dierenbescherming uitvoeren.

Wat doet Eurogroup for Animals?

Eurogroup for Animals vormt al meer dan dertig jaar de communicatieve schakel tussen dierenwelzijnsorganisaties in Europa en de politiek en overheid. Eurogroup lobbyt voor goede dierenwelzijnswetgeving en richt zich daarbij vooral op het beïnvloeden van de Europese instituties. 

Bij Eurogroup for Animals zijn ruim 70 dierenbeschermingsorganisaties uit praktisch alle EU-lidstaten aangesloten. De organisatie biedt expertise en advies aan Europarlementariërs, de Europese Commissie en de Raad van Ministers. Eurogroup coördineert de lobby en campagnes op Europees niveau en wil zo meer invloed voor initiatieven uit lidstaten realiseren. De Nederlandse Dierenbescherming is lid vanaf het prilste begin.

De Dierenbescherming en Europees lobbywerk

“De Dierenbescherming intensiveert haar bijdrage aan het gezamenlijke Europese lobbywerk door mij hiervoor te hebben voorgedragen”, aldus Willemsen. “Het is een eer om de vice-president te mogen zijn, omdat het me de kans geeft bij te dragen aan het werkelijk realiseren van meer vanzelfsprekende diervriendelijkheid in de Europese wetgeving. De komende jaren zijn daarvoor onder de nieuwe Green Deal en Farm-to-Fork strategie veel mogelijkheden.” Willemsen en haar medebestuursleden gaan zich vooral bezighouden met het vaststellen van strategie en het toezien op het deskundig uitvoeren daarvan.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de Dierenbescherming:

https://www.dierenbescherming.nl/wat-wij-doen/actueel/nieuws/nieuws-overzicht

Beleidsmanager Dierenbescherming vice-voorzitter Eurogroup for Animals

Dierenbescherming

Natuur, Milieu en Dieren
Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren, Regulusweg, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV