Meer weten? informatie@fondsen.org

Bekende Nederlanders dansen voor Epilepsiefonds

24 augustus 2018 Miljuschka Witzenhausen en London Loy met de voetjes van de vloer voor epilepsie

Vanaf 25 augustus kan er genoten worden van spectaculaire dansmoves in het vierde seizoen van ‘Dance Dance Dance’. Vijf BN’er-duo’s hebben zich de afgelopen maanden letterlijk in het zweet gewerkt voor de winst. Dit jaar dansen ook kookbuddies Miljuschka Witzenhausen en London Loy mee. Zij kozen het Epilepsiefonds als goed doel.

Miljuschka en London hebben er een loodzware trainingsperiode opzitten die hoort bij de deelname aan het programma. Dat doen ze niet voor niets, want het harde werken op de dansvloer wordt beloond. Elk koppel verdient met hun deelname sowieso een bedrag van 25.000 euro voor een door henzelf gekozen doel. Het winnende duo krijgt maar liefst 100.000 euro om te schenken aan hun goede doel.

De dochter van Miljuschka is één van de 120.000 Nederlanders die op elk onverwachts moment een aanval kan krijgen. Zij weet dus als geen ander hoe ingrijpend de invloed van epilepsie op een mensenleven is. Maar de onzekerheid begon in haar geval al voor de diagnose: deze liet lang op zich wachten, omdat het niet meteen duidelijk was dat het om epilepsie ging. Daarom danst Miljuschka, samen met London, voor het Epilepsiefonds.

Wetenschappelijk onderzoek

Het Epilepsiefonds financiert verschillende wetenschappelijke onderzoeken, waaronder een onderzoek dat het stellen van de diagnose epilepsie wil versnellen. Zo hoeven mensen als Miljuschka en haar dochter minder lang in onzekerheid te leven.

Dance Dance Dance

‘Dance Dance Dance’ is vanaf zaterdag 25 augustus te zien, 20.00 uur bij RTL 4.

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633