Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Beeldend kunstenaar Liesbeth Piena ontvangt Sieger White Award

Prins Bernhard Cultuurfonds

Beeldend kunstenaar Liesbeth Piena ontvangt de Sieger White Award 2020. Dit stipendium van het Cultuurfonds is er voor getalenteerde kunstenaars tot 35 jaar uit Oost-Nederland. Piena ontvangt een bedrag van 25.000 euro voor een publicatie.

De publicatie zal tijdens een solo-presentatie bij de Mini Galerie in Amsterdam in september 2021 gepresenteerd worden.

Krachtige en bijna abstracte schilderijen

Liesbeth Piena (Waalre, 1993) behaalde in 2018 cum laude haar BA Fine Art Painting aan AKI ArtEZ in Enschede. Zij won achtereenvolgens de HeArtfund Prijs (2018) en de Sluijters Prijs in 2019. Piena maakt krachtige, zeer grafische en bijna abstracte schilderijen waarin planten en natuurlijke landschappen worden teruggebracht tot essentiële vormen. 

Foto: Florian Schimanski

Ze kijkt met een analytische blik naar de werkelijkheid, waarin kleine details haar aandacht trekken. Uit haar aandachtige observaties isoleert ze opvallende fragmenten en stelt daarmee nieuwe beelden samen. Ze zoekt naar de verborgen schoonheid en legt die bloot op doek of op papier in lagen olieverf van verschillende transparanties.

Piena over het winnen van de Sieger White Award: “Het is een enorme eer om de Sieger White Award toegekend te krijgen voor mijn werk. Het geeft de mogelijkheid om mijn werk op een professionele manier te documenteren en te publiceren. Een mooi moment om terug te blikken en mijn praktijk als kunstenaar verder te verdiepen en ontwikkelen.”

Kunstenaarsechtpaar Sieger-White

De Sieger White Award is vernoemd naar kunstenaarsechtpaar Fred Sieger (1902-1999) en Helen Sieger-White (1911-2010) en in 2012 in het leven geroepen door de Sieger White Stichting. De prijs, in de vorm van een stipendium, wordt elke twee jaar door het Cultuurfonds uitgereikt en ondersteunt schilders (atelierschilderkunst) uit de regio Oost-Nederland in de ruimste zin van het woord. 

De kunstenaar moet al over een bescheiden oeuvre beschikken. Het stipendium is bedoeld om aanstormende kunstenaars de kans te geven om te reflecteren op hun werk en als stimulans om meer bekendheid voor hun werk te krijgen. Liesbeth Piena is de vijfde winnaar na Omar Koubâa (2012), Kim van Norren (2014), Casper Verborg (2016) en Ide André (2018). 

Leuk weetje: de publicatie van laureaat Ide André werd genomineerd voor het best verzorgde boek uit 2019 door het Stedelijk Museum.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen, expertise, beurzen, prijzen en opdrachten ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Artsen zonder Grenzen:

https://www.cultuurfonds.nl/nieuwsbericht/sieger-white-award-voor-beeldend-kunstenaar-liesbeth-piena

Beeldend kunstenaar Liesbeth Piena ontvangt Sieger White Award

Prins Bernhard Cultuurfonds

Cultuur
Herengracht 476, 1017 CB Amsterdam
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV