Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Baker McKenzie verlengt samenwerking Rijksmuseum met 5 jaar

Rijksmuseum

Internationaal erkende fotografen als Moholy-Nagy, Germaine Krull, William Klein en Helen Levitt deden de afgelopen vijftien jaar hun intrede in de collectie van het Rijksmuseum dankzij Baker McKenzie. Ook de komende vijf jaar blijft het advocatenkantoor betrokken bij de verrijking van de fotocollectie en steunen zij onder andere de overzichtstentoonstelling van Amerikaanse fotografie van 1839 tot nu, die het Rijksmuseum voorbereidt.

Corinne Schot, Baker McKenzie’s managing partner: De samenwerking met het Rijksmuseum, en de fotocollectie in het bijzonder, heeft een plek in mijn hart. Dat geldt ook voor veel van onze cliënten en medewerkers. Het afgelopen jaar is het maatschappelijk belang van kunst, cultuur en de verbinding die daardoor tussen mensen ontstaat alleen maar duidelijker geworden. Wij zijn dan ook heel trots om juist in deze tijd onze steun voor een langere periode voort te zetten.

Dankzij Baker McKenzie

Baker McKenzie ondersteunt het Rijksmuseum bij de aankoop van 20ste-eeuwse fotografie. In het bijzonder de retrospectieve kunstfotografie en Amerikaanse fotografie. Als toegewijd sponsor stelde het advocatenkantoor het museum de afgelopen vijftien jaar in staat 375 foto’s uit de 20ste eeuw te kopen, foto’s van onder andere Lartigue, Lewis Hine, Moholy-Nagy, Man Ray, Ben Shahn, Eva Besnÿo, Brassaï, Bill Brandt, Robert Capa, Saul Leiter en Robert Frank. Mede door de samenwerking met Baker McKenzie kan het Rijksmuseum een hoogwaardig overzicht bieden van de ontwikkelingen in de internationale fotografie. Eerder organiseerde het Rijksmuseum de tentoonstelling Star-Vu. 10 jaar foto-aanwinsten dankzij Baker McKenzie met een selectie van dertig indrukwekkende aanwinsten dankzij Baker McKenzie (2017).

Fotocollectie Rijksmuseum

De collectie van het Rijksmuseum bestaat uit circa 150.000 foto’s, uit de 19de, 20ste en 21ste eeuw, uit binnen- en buitenland. Het is de ambitie om de gehele geschiedenis van de fotografie in beeld te brengen. Het gaat daarbij om erkende meesterwerken van topfotografen en ook om toepassingen in reclame, mode, journalistiek en wetenschap. De fotografiecollectie van het Rijksmuseum is dankzij de genereuze steun van partner Baker McKenzie, particuliere begunstigers en institutionele fondsen tot stand gekomen. De fotocollectie van het Rijksmuseum is uitgegroeid tot een internationaal toonaangevende verzameling. Vaak gaat het om unieke exemplaren waarvan maar één of een handvol originele vintage afdrukken bestaan.

Onmisbare steun

Het Rijksmuseum is dankbaar voor alle vormen van steun die het in deze moeilijke periode mocht ontvangen. Meer dan ooit is duidelijk dat subsidie van de overheid, bijdragen van het bedrijfsleven en fondsen, schenkingen, nalatenschappen en Vrienden essentieel zijn en blijven voor het Rijksmuseum.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van het Rijksmuseum:

https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/baker-mckenzie-verlengt-samenwerking-rijksmuseum-met-5-jaar

Baker McKenzie verlengt samenwerking Rijksmuseum met 5 jaar

Rijksmuseum

Cultuur
Museumstraat 1, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV