Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Australische bosbranden – updates uit het veld

14 november 2019

De oostkust van Australië wordt geteisterd door misschien wel de ergste bosbranden in de recente geschiedenis. Eerder deze week kondigde de staat New South Wales de noodtoestand af vanwege catastrofale omstandigheden, terwijl duizenden vrijwillige brandweerlieden strijden om levens en eigendommen te redden. Ook grote delen van Queensland hebben het zwaar te verduren door de enorme vuurfronten, en ook in deze staat is de noodtoestand uitgeroepen. Ondertussen hebben ook de staten South Australia en Western Australia te kampen met bosbranden, met voorlopig weinig kans op regen.

Op dit moment hebben de bosbranden al meer dan een miljoen hectare land verschroeid in New South Wales en Queensland. De gevolgen zullen nog maanden voelbaar zijn voor de lokale gemeenschappen. En de gevolgen voor de inheemse dieren en de leefomgeving van enkele van de meest iconische Australische diersoorten zijn ronduit desastreus. Zo is de koalapopulatie in New South Wales ernstig uitgedund; gevreesd wordt dat 500 koala’s zijn omgekomen in hun leefgebied rond Port Macquarie, terwijl de branden het gebied nog steeds teisteren.

We doen alles wat we kunnen om onze lokale partners te ondersteunen, die zich ter plaatse met man en macht inzetten om gewonde dieren te redden en verzorgen. Ons team heeft brandbestrijdingsmiddelen en reddingsmaterieel aangeschaft, evenals extra medicijnen en tijdelijke verblijven om koala’s in onder te brengen nu de opvangcentra vol raken.

Bear, onze koala-opsporingshond, is al ingezet bij zoek- en reddingsacties in Queensland en is er klaar voor om ook in New South Wales ingezet te worden zodra het veilig is voor reddingswerkers om het gebied te betreden. Ondertussen vangt IFAW’s dierenverpleegkundige Marley, samen met Friends of the Koala, koala’s op die worden binnengebracht uit getroffen gebieden in het noordelijke rivierengebied van New South Wales.

Het was nog nooit zo belangrijk om levens te redden. Met zo’n heftige start van het bosbrandenseizoen zal het weken of zelfs maanden duren voordat alle branden geblust zijn en dieren veilig zijn.

Doneer jij vandaag nog om een dier in nood te helpen?

Wij gaan door met onze zoek- en reddingsacties en zullen je op de hoogte houden van het laatste nieuws. Voor nu hopen wedat je wil doneren om onze reddingsacties in Australië en elders in de wereld te ondersteunen.

Australische bosbranden – updates uit het veld

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV