Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Artsen zonder Grenzen ziet toename mentale problemen bij Rohingya-vluchtelingen

Artsen zonder grenzen

Artsen zonder Grenzen maakt zich grote zorgen over de Rohingya in de vluchtelingenkampen in Bangladesh. Door COVID-19 zitten de ruim miljoen Rohingya in lockdown en is er minder humanitaire hulp in de kampen.

Artsen zonder Grenzen ziet toename mentale problemen bij Rohingya-vluchtelingen

Artsen zonder Grenzen maakt zich grote zorgen over de Rohingya in de vluchtelingenkampen in Cox’s Bazar, Bangladesh. Door COVID-19 zitten de ruim miljoen Rohingya in lockdown en is er minder humanitaire hulp in de kampen. Met als gevolg een toename in mentale problemen als spanningen, frustratie en wanhoop. Ook de kans dat ze moeten verhuizen naar het eiland Bhasan Char leidt tot stress. Reden voor de mogelijke verhuizing is de overbevolking in de kampen in Cox’ Bazar. Inmiddels verblijven op het eiland naar schatting 3000 mensen. Artsen zonder Grenzen en andere humanitaire organisaties hebben nog steeds geen toegang tot het kamp op Bhasan Char waardoor zorgen over de slechte condities toenemen. Artsen zonder Grenzen biedt sinds 2009 mentale hulp in de kampen in Cox’s Bazar. 

61% meer mentale zorg in een jaar tijd 

Artsen zonder Grenzen heeft in 2020, 61% meer mentale zorg geboden in de kampen in Cox Bazaar dan in 2019. Daaruit blijkt dat de Rohingya meer psychische problemen hebben. In 2020 gaf Artsen zonder Grenzen 36.027 groepssessies en 32.336 individuele consulten. In 2019 was dat respectievelijk 20.724 en 21.297.  

“Als de toekomst van een bevolkingsgroep onzeker is en zij geen onderdeel zijn van de maatschappij ontstaat er een onveilig gevoel. Dit kan leiden tot hopeloosheid en denken dat niks wat je doet iets uitmaakt. Dit soort gevoelens kunnen een enorme impact hebben op de mentale gezondheid”, zegt Kathy Lostos, adviseur mentale gezondheid bij Artsen zonder Grenzen. 

Dit artikel is afkomstig van de website van Artsen zonder Grenzen:

http://newsroom.artsenzondergrenzen.nl/196157-artsen-zonder-grenzen-ziet-toename-mentale-problemen-bij-rohingya-vluchtelingen

Artsen zonder Grenzen ziet toename mentale problemen bij Rohingya-vluchtelingen

Artsen zonder grenzen

Mensen in nood
Naritaweg 10, 1043 BX Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV