Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Artsen zonder Grenzen ziet groot gebrek eerste levensbehoeften bij vluchtelingen Tigray

Artsen zonder grenzen

Artsen zonder Grenzen maakt zich grote zorgen om de mensen die het geweld in Tigray, Ethiopië zijn ontvlucht.  Tienduizenden zijn ontheemd in Ethiopië en tienduizenden vluchtten de grens over naar Sudan.  In het noordwesten en westen van Ethiopische steden als Shire, Dansha en Humera ziet Artsen zonder Grenzen dat tienduizenden ontheemden leven in verlaten gebouwen en bouwterreinen. Anderen hebben onderdak gevonden in kampen in het oosten en zuiden van Tigray. Voor deze mensen is er een groot gebrek aan voedsel, water, onderdak en gezondheidszorg.  

Foto Thomas Dworzak

Vorig jaar is de militaire escalatie in Tigray, Ethiopië officieel tot een einde verklaard. In veel delen van de regio gaat lokaal geweld in veel delen van de regio echter door, waardoor de situatie voor de bevolking nog steeds erg schrijnend is.  

Groot gebrek aan eerste levensbehoeften 

Vluchtelingen in Sudan, hebben dringend onderdak, water, gezondheidszorg en voedsel nodig. Ook in de permanente kampen in Sudan waar veel vluchtelingen inmiddels verblijven is hier een groot gebrek aan. Artsen zonder Grenzen vreest dat hun gezondheid snel achteruit zal gaan als dit op korte termijn niet verandert. De organisatie roept alle humanitaire organisaties daarom op om te helpen.  

Dit artikel is afkomstig van de website van Artsen zonder Grenzen:

http://newsroom.artsenzondergrenzen.nl/195784-artsen-zonder-grenzen-ziet-groot-gebrek-eerste-levensbehoeften-bij-vluchtelingen-tigray

Artsen zonder Grenzen ziet groot gebrek eerste levensbehoeften bij vluchtelingen Tigray

Artsen zonder grenzen

Mensen in nood
Naritaweg 10, 1043 BX Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV