Meer weten? informatie@fondsen.org

ARTIS en Pantar vieren 40 jaar samenwerking

Staatssecretaris Tamara van Ark en Rembrandt Sutorius (ARTIS-directeur) samen met Pantar-medewerker Wesley. Foto: ARTIS, Ronald van Weeren.

ARTIS biedt al meer dan veertig jaar aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op werk in het groen- en afvalonderhoud. Afhankelijk van het seizoen zijn er 15 tot 20 medewerkers van Pantar in ARTIS aan het werk. Voor Pantar is ARTIS een van de oudste opdrachtgevers. ARTIS-directeur Rembrandt Sutorius: “De medewerkers van Pantar onderhouden elke dag in weer en wind het groen en het park. Zij zorgen er mede voor dat ARTIS een prettige groene plek in de stad is. Wij vinden het belangrijk dat deze mensen door het werken bij ons kunnen deelnemen aan de maatschappij. Voor hen heeft ARTIS ook een sociale functie.”

Staatssecretaris Van Ark kwam langs om het belang van dit soort samenwerkingen voor onze maatschappij te benadrukken: “Hier laten jullie de samenleving zien hoe jullie vol enthousiasme samenwerken om banen te creëren voor iedereen in die samenleving. Ook mensen met een beperking kunnen een belangrijke bijdrage leveren. De ondertekening van dit contract betekent een nieuw hoofdstuk in een mooie geschiedenis. Al 40 jaar duurt die samenwerking. Dat is een grote felicitatie waard!”  

Van Ark kreeg een rondleiding van Rembrandt Sutorius en maakte met Pantar-directeur Lex de Boer een stukje van het park schoon met de bladblazers. De middag eindigde met een feestelijke ondertekening van het nieuwe samenwerkingscontract en koffie en taart voor de Pantar-medewerkers. Ook wethouder Rutger Groot Wassink was aanwezig om het belang van de samenwerking te onderstrepen.

Zoeken in berichten:

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633