Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Andre van Duin en Janny van der Heijden ervaren het Fochteloërveen op buitengewone wijze

Natuurmonumenten

Andre van Duin en Janny van der Heijden ontdekken ons mooie Nederland vanaf het water. De belevenissen zijn te zien in het tv programma ‘Denkend aan Holland’. Tijdens een boottocht over de zogenaamde ‘Turfroute’ brengen ze een bezoek aan het natuurgebied het Fochteloërveen. Samen met de boswachter gaan ze aan de slag in het hoogveen en maken ze kennis met de unieke flora en fauna van het natuurgebied.

De uitzending is te zien op maandag 10 augustus rond 21:25 uur bij Omroep MAX op NPO1. Lees hieronder de tips van de boswachter voor een bezoek aan het Fochteloërveen.

Ervaar zelf het unieke hoogveengebied

Een fietsroute van ongeveer 30 km leidt je door het prachtige natuurgebied. Ervaar de rust en uitgestrektheid van het landschap en laat je verrassen door de vele vogelsoorten die overvliegen. Vanuit de vogelkijkhut heb je een prachtig uitzicht over de Brunstingerplas waar je meer te weten kan komen over onder meer de kraanvogels, het paapje en de grauwe klauwier. Geniet van het uitzicht tijdens een picknick aan het Esmeer. Deze pingoruïne is een overblijfsel uit de laatste ijstijd.   

De wandeling over zandrug de Bonghaar brengt je over een heideterrein waar de schapen regelmatig aan het grazen zijn en adders genieten van de zon. Wie weet spot je het zeldzame veenhooibeestje of het schitterende groentje.

Cultuurhistorie

Bezichtig de monumentale panden in het dorp Veenhuizen en breng een bezoek aan het gevangenismuseum. Laat je onderdompelen in de geschiedenis van de voormalige dwangkolonie Veenhuizen, die op de voorlopige Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

De wandelroute door de voormalige kampen Oranje en Ybenheer laat je een deel van de geschiedenis zien van deze werkkampen uit de Tweede Wereldoorlog. Deze route is ook geschikt voor rolstoelgebruikers.

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fochteloerveen/nieuws/andre-van-duin-en-janny-van-der-heijden-ervaren-het

Andre van Duin en Janny van der Heijden ervaren het Fochteloërveen op buitengewone wijze

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren
Schaep en Burgh, Noordereinde 60, 1243 JJ, 's-Graveland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV