Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Andere aanpak. Eerlijke wereld.

Op 8 maart 2020 is het Internationale Vrouwendag, die dit jaar in het teken staat van vrijheid. Maar hoe vrij zijn vrouwen eigenlijk als ze niet dezelfde rechten en kansen krijgen, en hierdoor niet volledig kunnen bijdragen aan de gemeenschap? CARE bestrijdt armoede door ongelijkheid aan te pakken. Daarom maken we ons sterk voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen en voor mogelijkheden om mee te praten en mee te beslissen over zaken die hun levens beïnvloeden. In een speciale Trouw-bijlage vertellen we hoe we dat doen.

Elke stem telt!

Een inclusieve samenleving, waarin iedereen kan meepraten en meedoen, zorgt voor meer economische groei en politieke stabiliteit. Het Mawe Tatu programma in de Democratische Republiek Congo richt zich op het veranderen van sociale normen, waardoor vrouwen ook buitenshuis kunnen gaan werken.

Door gesprekken en trainingen in mannen reflectiegroepen ontstaat er meer begrip en respect voor de rol van vrouwen in het gezin en de gemeenschap. En met succes, Innocence Kadakala is een van de rolmodel mannen die heel anders is gaan kijken naar de rolverdeling tussen mannen en vrouwen. Zijn gezin is nu gelukkiger, en het gaat hen ook financieel beter.

Vrouwen creëren financiële kansen

De bewustwording groeit dat het terugdringen van armoede een gezamenlijke inspanning is, waarbij inspraak en participatie van vrouwen onmisbaar is. Daarom ondersteunt CARE vrouwen bij het verbeteren van hun financiële positie, zodat zij meer kansen kunnen creëren voor zichzelf, hun gezin en hun omgeving.

Met coaching en training worden vaardigheden ontwikkeld die nodig zijn om een succesvol bedrijf te runnen en de kwaliteit van producten of diensten te verbeteren. Speciale spaar- en leengroepen geven vrouwen toegang tot kapitaal.

Het werkt!

Een aansprekend voorbeeld is de Sri Lankaanse Arudselvi, die ondanks haar handicap een succesvol naaiatelier heeft opgezet.

Kelle RoseDe 75-jarige Kelle Rose uit Oeganda heeft geleerd hoe ze winstgevend rijst kan verbouwen in moerassig gebied. Nu zij haar man kan helpen, heeft ze het gevoel dat ze ergens bij hoort.

In de online versie van ‘Andere aanpak. Eerlijker wereld’ leest u meer over de achtergrond van het werk van CARE en persoonlijke verhalen van vrouwen en mannen die samen werken aan gelijkheid.
Een eerlijke wereld creëren we samen!

Andere aanpak. Eerlijke wereld.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV