Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Analyse over vakbonden in Myanmar van het Solidarity Center

SOMO

Het Solidarity Center is verbonden aan de grootste vakbondsfederatie in de VS, de American Federation of Labor–Congress of Industrialized Organizations (AFL-CIO), met 13 mijoen leden. komt met een interessante beschrijving van de wijze waarop vakbonden in kledingfabrieken in Myanmar  – ondermeer in de Roo Hsing fabriek in Yangon – stelselmatig worden gehinderd in hun werkzaamheden.

In deze analyse laat het Solidarity Center zien dat prille vakbonden in kledingfabrieken in Myanmar regelmatig in de kiem worden gesmoord door het management van die fabrieken. Het Solidarity Center benadrukt de belangrijke rol die arbeidsrechtenorganisaties zoals Action Labor Rights (ALR) spelen bij de ondersteuning van deze fabrieksvakbonden.

SOMO doet sinds 2015 onderzoek naar de arbeidsomstandigheden in de exportgerichte kledingindustrie in Myanmar. SOMO onderzoek toont aan dat rechten van arbeiders in de kledingindustrie, vaak jonge vrouwen, stelselmatig worden geschonden, wat resulteert in extreem lage lonen, lange werktijden, discriminatie en intimidatie op de werkvloer. Vakbonden bieden een onontbeerlijk tegenwicht tegen de macht van werkgevers en hun buitenlandse klanten.

Samen met ALR en de Schone Kleren Campagne Nederland diende SOMO in juli 2020 een klacht in over kledingbedrijf C&A bij de klachtencommissie van het Nederlandse kledingconvenant. SOMO beticht C&A van nalatigheid bij het beschermen van de vakbond die arbeiders in de Roo Hsing fabriek in juni 2018 oprichtten.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van SOMO:

https://www.somo.nl/nl/analyse-over-vakbonden-in-myanmar-van-het-solidarity-center/

Analyse over vakbonden in Myanmar van het Solidarity Center

SOMO

Maatschappij
Sarphatistraat 30, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV