Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Amref en FMO tekenen driejarige samenwerking om gezondheidszorg in Oost-Afrika te verbeteren

Amref Flying Doctors

Amref Flying Doctors de Nederlandse Ontwikkelingsbank FMO tekenen voor een driejarige samenwerking om de gezondheidszorg in Oost-Afrika te verbeteren. We zetten ons gezamenlijk in voor het verbeteren van eerstelijnszorg in Afrika door het opschalen van innovatieve businessmodellen die impactvol en ook financieel duurzaam zijn.  

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het versterken van de eerstelijnszorg de meest efficiënte en voordeligste manier om de gezondheid te verbeteren. Specifiek richten we ons op het ontwikkelen en opschalen van gezondheidszorgsystemen in samenwerking met (Nederlandse) bedrijven en lokale overheden.  

Danny Dubbeldeman, Hoofd Research, Advocacy & Programs bij Amref Flying Doctors: ‘’Ons doel is drieledig: de zorg zelf verbeteren door medische uitrusting te regelen, zorgverleners op te leiden, en te zorgen dat er medicijnen, vaccinaties, voedsel en andere medische- en verzorgingsproducten zijn. Daarnaast zorgen we dat de bevolking weet waar en waarvoor ze zorg kunnen krijgen en hoe je gezond kunt blijven, doordat we zorgverleners opleiden om daarover voorlichting te geven. Tot slot zetten we een financieel systeem op om te zorgen dat de systemen die we ontwikkelen ook financieel duurzaam zijn.’’ 

Innovatieve samenwerkingsmodellen 

Projecten die onder deze samenwerking vallen, zijn: 

  • Partnership for Primary Care: een samenwerking met Philips and Makueni County (provincie in Kenia) om eerstelijnszorg te verbeteren in Kenia. Na een succesvolle testfase van 18 maanden waarin 90% meer mensen zorg kreeg, 80% meer vrouwen in ziekenhuizen is bevallen, en meer mensen een zorgverzekering afsloten waardoor die inkomsten met 400% stegen, wordt dit project opgeschaald naar 2 andere gebieden in Kenia. 
  • WaterStarters: een recent getekend consortium om een franchisemodel te ontwikkelen voor schoon water en gezondheidsvoorlichting in Kenia, mede gefinancierd door Aqua for All. In eerste instantie kunnen drie dorpen veilig (drink)water gebruiken en worden zorgverleners opgeleid om voorlichting te geven over gezond leven. Het doel is om uiteindelijk op te schalen en 1,5 miljoen mensen te bereiken.

Andere projecten waar we op gaan samenwerken worden nog geselecteerd.

Janet Nieboer, Director NL Business bij FMO: ‘’Na twee succesvolle samenwerkingen van een jaar, in 2019 en 2020, zijn we trots om onze samenwerking nu voor de komende 3 jaar te kunnen vastleggen. We vullen elkaar goed aan: Amref heeft de lokale kennis en kunde om projecten daar impactvol neer te zetten, en wij hebben de juridische, financiële en zakelijke kennis die essentieel is voor de opschaling van het publiek-private model voor de zorg. Door samen te werken en zowel de zorg zelf te verbeteren, als de vraag naar zorg te vergroten, kunnen we onze impact op de lange termijn vergroten, wat ook ten goede komt aan Nederlandse bedrijven en lokale overheden.’’ 

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Amref Flying Doctors:

https://www.amref.nl/actueel/2021/Amref-FMO-samenwerking

Amref en FMO tekenen driejarige samenwerking om gezondheidszorg in Oost-Afrika te verbeteren

Amref Flying Doctors

Ontwikkelingshulp
Schuttersveld 9 2316 XG Leiden
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV