Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Amerikaans Ministerie van Arbeid financiert Terre des Hommes voor aanpak kinderarbeid Madagaskar

Terre des Hommes

Het Amerikaanse Ministerie van Arbeid stelt 4,5 miljoen USD beschikbaar voor de aanpak van kinderarbeid in Madagaskar. Het geld gaat naar een consortium van vier partijen, waaronder Terre des Hommes Nederland en Unicef. In de mica mijnen in Madagaskar werken duizenden kinderen.

Directe hulp voor ca. 1575 gezinnen

Het project richt zich op hulp aan 1575 kwetsbare gezinnen, waaronder 3.380 kinderen. Doel is om de kinderen uit de mijnen te halen en naar school te laten gaan. Het project richt zich tevens op het creëren van alternatieve bronnen van inkomsten, op toegang tot overheidsvoorzieningen, op versterking van de overheid inzake regelgeving tegen kinderarbeid en handhaving en op het betrekken van de bedrijven bij het uitbannen van de kinderarbeid. 

De mica export uit Madagaskar vormt ca. zeven procent van de wereldwijde mica export. Het werk in de mica mijnen is gevaarlijk. De mica wordt op handmatige, niet geïndustrialiseerde wijze in het afgelegen zuidoosten gewonnen en de arbeiders, waaronder veel kinderen, komen uit arme en kwetsbare gezinnen.

Mica is een wondermineraal. Het wordt gebruikt in de coating- en verfindustrie, in de automotive- en elektronica-industrie en in de bouw en cosmetica. Mica zit in kleine hoeveelheden in veel consumentenproducten. 

Het programma in Madagaskar dat het Amerikaanse Ministerie van Arbeid financiert wordt uitgevoerd door vier organisaties: Responsible Mica Initiative, Terre des Hommes, Unicef en UNDP. 

Onderzoek Terre des Hommes in Madagaskar

Zie hier ons onderzoeksrapport naar mica mijnbouw in Madagaskar uit 2019

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/amerikaans-ministerie-van-arbeid-financiert-terre-des-hommes-voor-aanpak-kinderar

Amerikaans Ministerie van Arbeid financiert Terre des Hommes voor aanpak kinderarbeid Madagaskar

Terre des Hommes

Kinderen en kansen
Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV