Ambassadeur Epilepsiefonds is Stoere Vrouw

stoereAnneKien2_400x600.jpg

31 oktober 2018 Fotograaf Sacha de Boer maakt uniek portret

Het tijdschrift Margriet viert haar tachtigste verjaardag door tachtig stoere vrouwen een uitbundige hulde te brengen. Vrouwen die aanpakken en dingen voor elkaar krijgen. Die moeilijkheden overwinnen en altijd doorgaan. Vrouwen die grote en kleine dromen waarmaken. En één van deze vrouwen is onze ambassadeur van het Epilepsiefonds: Anne Kien!

Anne Kien

Anne Kien is, naast succesvolle ondernemer en schrijfster, ook moeder van Matthijs. Door een virusinfectie tijdens de zwangerschap (CMV) had Matthijs een zeldzaam epilepsiesyndroom. Door meerdere aanvallen per dag bleef er van Matthijs niet heel veel meer over dan “een schim, een leeg omhulsel waarin geen greintje Matthijs meer te ontdekken viel”, aldus Anne Kien. Ze besloot daarom het ondenkbare: een zeer risicovolle operatie, waarin haar zoons linkerhersenhelft uitgeschakeld werd. Gelukkig pakte het goed uit: Matthijs is aanvalsvrij. Ze schreef haar verhaal op in twee boeken. Meer lezen over Anne Kien kan op haar site.

Stoere Vrouw

Hoe maak je de keuze om het brein van je eigen kind uit te zetten, zonder te weten of je er goed aan doet? Een duivels dilemma waar heel veel moed voor nodig is. Daarom heeft het Epilepsiefonds Anne Kien genomineerd als Stoere Vrouw.

‘Gewoon Stoer’

Fotograaf Sacha de Boer heeft Anne Kiens kracht vastgelegd in een uniek portret. Je kunt de foto – en die van de 79 andere Stoere Vrouwen – bekijken op de site van Margriet. Liever in het echt zien? Dat kan in het Amsterdam Museum. Sacha de Boer opende vanmorgen (1 november) de expositie ‘Gewoon Stoer’. De expositie is tot en met 10 maart 2019 te zien in het Amsterdam Museum.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN