Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Alsnog een slaapplek voor asielzoekers Ter Apel

Vluchtelingenwerk Nederland

Asielzoekers die in Nederland aankomen en zich niet op dezelfde dag kunnen aanmelden krijgen vanaf vandaag toch een bed of een matras om op te slapen. De afgelopen dagen moesten tientallen asielzoekers op de grond slapen vanwege een personeelstekort bij het aanmeldcentrum. We zijn blij dat er nu toch een basale vorm van opvang komt. Maar dit mag niet het nieuwe normaal worden. De capaciteitsproblemen moeten zo snel mogelijk worden opgelost, zodat alle asielzoekers die na een lange reis in Nederland aankomen dezelfde dag nog in de reguliere opvang terecht kunnen.

Onnodig personeelstekort

De afgelopen maanden nam het aantal nieuwe asielzoekers enorm af. De coronacrisis bemoeilijkte het om door Europa te reizen. Als gevolg daarvan meldden zich veel minder asielzoekers bij het aanmeldloket dan gebruikelijk. In reactie hierop is besloten het personeel bij dit loket af te schalen. Nu blijkt dat er onvoldoende rekening is gehouden met de verwachting dat het aantal asielaanvragen ook weer aan zou trekken. VluchtelingenWerk vindt het onbegrijpelijk dat hier geen rekening mee is gehouden en hierdoor mensen op de grond hebben moeten slapen. 

Niet het nieuwe normaal

Vanaf vandaag kunnen wachtende asielzoekers slapen in bedden of op matrassen in een tijdelijke paviljoentent die is neergezet om de wachtrij op te vangen. VluchtelingenWerk vindt dat dit nog steeds alleen als uiterste noodoplossing kan worden gezien, en de capaciteitsproblemen bij het aanmeldloket zo snel mogelijk moeten worden opgelost. Asielzoekers die na een lange reis in Nederland aankomen, kunnen dan dezelfde dag nog terecht in de normale opvang.

Dit artikel is afkomstig van de website van Vluchtelingenwerk:

https://www.vluchtelingenwerk.nl/nieuws/alsnog-een-slaapplek-voor-asielzoekers-ter-apel

Alsnog een slaapplek voor asielzoekers Ter Apel

Vluchtelingenwerk Nederland

Maatschappij
VluchtelingenWerk Nederland, Surinameplein 122, Amsterdam, NH, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV