Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Als echte profs voor de camera

Ook kinderen met een handicap dromen van voetballen voor een profclub. Voor ruim honderd kinderen is die droom uitgekomen dankzij de Bijzondere Eredivisie: een nieuwe competitie voor jonge voetballers met een handicap.

Heel Nederland kan de selectie van de teams, de trainingen, de persconferenties, de contractondertekeningen en de eerste wedstrijden volgen in de zesdelige serie FC De Helden die op donderdag 28 november start bij KRO-NCRV op NPO 1.

De eerste helft van de competitie zit er op en laat zien wat de impact is op deze jonge talenten en hun omgeving. De kinderen stralen, zijn ontzettend fanatiek en enthousiast. Trots op het tenue dat ze dragen, blij met de vriendschappen die ze in hun team sluiten en vol zelfvertrouwen op het veld en naar de buitenwereld. Als echte profs staan ze de pers te woord, vertellen ze hun verhaal voor de camera en poseren ze voor de foto. 

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van het Gehandicapte Kind. Kinderen met een handicap zijn vaak eenzaam. Dankzij voetbal leren ze andere kinderen kennen, maken ze vrienden. En spelen voor een profclub vergroot hun zelfvertrouwen. Zoals vader Marco Heersink in FC De Helden vertelt over zijn zoon Andy die bij De Graafschap speelt: “Dat hij eindelijk bij een club hoort en hoe trots hij daar op is, dat is fantastisch.”

Deze competitie was niet mogelijk geweest zonder de steun van de deelnemers van de VriendenLoterij, die het mooie project mogelijk maakten.

Dorine Manson, Managing Director VriendenLoterij: “Wat een mooie mijlpaal dat de televisieserie ‘FC De Helden’ van KRO-NCRV binnenkort te zien zal zijn op NPO 1. In de serie krijgen we te zien hoe de Bijzondere Eredivisie spelen bij een profvoetbalclub toegankelijk maakt voor iedereen. Door de Bijzondere Eredivisie te steunen, hopen wij dat de competitie voor G-voetballers niet alleen een plek krijgt binnen de profclubs van de Eredivisie maar ook bij alle amateurverenigingen in Nederland.”

FC De Helden is vanaf 28 november te zien om 22.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Presentatie: Klaas van Kruistum.

Als echte profs voor de camera

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over ,

Bartimeus Fonds
fondsen.org

Geluksmomenten

Bartiméus Fonds ambassadeur Marjolein van den Broek neemt je mee in haar leven. Marjolein is getrouwd en heeft twee kinderen. Vijf jaar geleden werd ze

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV