Alles wat je moet weten over Covid-19

MSF226433_Medium.jpg.1200x630_q85_crop.jpg

In het noorden van Italië, na China het zwaarst getroffen door Covid-19, ondersteunen we 4 ziekenhuizen in het epicentrum van de uitbraak. Concreet helpen we met infectiepreventie en –bestrijding en bieden onze teams zorg aan patiënten getroffen door het virus.

In Hong Kong geven we gezondheidsvoorlichting en psychologische steun aan kwetsbare groepen. Personeel in gezondheidsklinieken in Cambodja en Papoea-Nieuw-Guinea hebben trainingen gevolgd om op de juiste manier om te gaan met een mogelijk uitbraak van Covid-19. Deze trainingen verhogen het kennisniveau en verlagen mogelijke angst van het medisch personeel, twee belangrijke voorwaarden om de beste medische zorg te bieden aan onze patiënten.

In Iran, waar op dit moment naast Zuid-Korea en Italië een grote uitbraak gaande is, hebben onze teams een voorstel ingediend bij de autoriteiten om hulp te bieden en zorg te verlenen aan patiënten met Covid-19. Het is op dit moment niet duidelijk of we vergelijkbare voorstellen gaan doen aan andere landen. Dit hangt af van de omstandigheden en onze mogelijkheden om medisch personeel te sturen.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Artsen zonder Grenzen:

https://www.artsenzondergrenzen.nl/nieuws/alles-over-covid-19/

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN