Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Alle sigarettenpakjes zien er voortaan hetzelfde uit

Saai zonder franje

Uit onderzoek blijkt dat neutrale verpakkingen helpen om roken te ontmoedigen. De kleur is onaantrekkelijk, de gezondheidswaarschuwing is beter leesbaar en een pakje is geen reclameproduct meer. Staatssecretaris Blokhuis: ‘In Nederland beginnen nog dagelijks 75 kinderen onder de 18 jaar met roken. Kennelijk is er iets dat zij aantrekkelijk vinden aan roken ondanks alle gezondheidsrisico’s en waarschuwingen. Daarom blijf ik er alles aan doen om roken zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Kleuren en beeldmerken vervangen door een saaie verpakking zonder franje is een belangrijke stap op weg naar een wereld waarin geen enkele jongere meer start met roken.’

Dit betekent overigens niet dat vanaf vandaag alle verpakkingen al vervangen zijn. Verkopers krijgen een jaar de tijd om hun oude voorraden te verkopen.

Stoppen met roken makkelijker maken en beginnen moeilijker

De invoering van de neutrale verpakkingen is onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord dat als doel heeft om het stoppen met roken makkelijker te maken en beginnen met roken moeilijker. In april werd de prijs van tabaksproducten met één euro verhoogd. Sinds 1 juli zijn in alle supermarkten rookwaren uit het zicht geplaatst en is het rookverbod uitgebreid met de e-sigaret. Alle onderwijsterreinen moeten sinds 1 augustus rookvrij zijn.

Sinds januari wordt professionele hulp om te stoppen met roken vergoed zonder dat het meetelt voor je eigen risico en eind oktober start een nieuwe grote stoppen-met-roken campagne vanuit de rijksoverheid. Al deze maatregelen dragen bij aan een  Rookvrije Generatie, waarin geen enkele jongere meer rookt.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Artsen zonder Grenzen:

https://www.longfonds.nl/nieuws/alle-sigarettenpakjes-zien-er-voortaan-hetzelfde-uit

Alle sigarettenpakjes zien er voortaan hetzelfde uit

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV