Meer weten? informatie@fondsen.org

Alle Rembrandts van het Rijksmuseum in één boek

Het vuistdikke boek is ontworpen door Irma Boom en toont alle werken die momenteel ook te zien zijn in de tentoonstelling Alle Rembrandts. Ook de begeleidende zaalteksten zijn in het boek opgenomen. Bij de opening van de tentoonstelling in februari was al het boek Rembrandt, biografie van een rebel verschenen, geschreven door Jonathan Bikker en eveneens door Irma Boom ontworpen.

Het Rijksmuseum beheert het grootste aantal schilderijen van Rembrandt ter wereld en toont bovendien het meeste representatieve overzicht van zijn oeuvre. Het is uniek dat alles nu tegelijk te zien is in één tentoonstelling. Dit doet het Rijksmuseum voor het eerst en zal gezien de kwetsbaarheid en lichtgevoeligheid van de werken op papier niet snel weer gebeuren. Beide boeken bieden een blijvend overzicht van zowel het werk als het leven van de kunstenaar.

Naast Alle Rembrandts – nog t/m 10 juni te zien – presenteert het Rijksmuseum dit jaar ook de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt waaraan iedereen kan meedoen. Van 15 juli t/m 15 september is een selectie van de 8.000 ingezonden kunstwerken te zien. Van 11 oktober t/m 19 januari presenteert Rembrandt & Velázquez. Nederlandse en Spaanse meesters, met topstukken van Rembrandts tijdgenoten uit Museo Nacional del Prado, Madrid. Begin juli start in het bijzijn van het publiek het grootste onderzoek naar De Nachtwacht.

Rembrandt x Rijksmuseum

Ontwerp: Irma Boom
Redactie, beeld en teksten: Rijksmuseum
824 pagina’s/pages
14,8 x 21 cm
Nederlands/Engels
ISBN 9789462085091

Rembrandt x Rijksmuseum in de webshop

Sponsoren

De tentoonstelling Alle Rembrandts wordt mede mogelijk gemaakt door het Blockbusterfonds, ING en de Patronen van het Rijksmuseum. De tentoonstelling Rembrandt-Velázquez wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Ammodo, Holland America Line, Rijksmuseum International Circle en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het onderzoek en de restauratie van De Nachtwacht wordt mede mogelijk gemaakt door The Bennink Foundation, PACCAR Foundation, Stichting Zabawas, Stichting Thurkowfonds en particuliere schenkers..

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633