Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Alio (12): “Ik heb geleerd dat geweld altijd leidt tot narigheid en verdriet.”

Stichting Vluchteling

Niger is volgens rapporten van de VN in 2020 het armste en minst ontwikkelde land ter wereld. Door het geweld van Boko Haram zijn honderdduizenden vluchtelingen uit Nigeria en ontheemden uit Niger aangekomen in Diffa. Een klein stadje in het oosten van Niger, waar we de Mahamane Saley School ondersteunen. Daar ontmoeten we de 12-jarige Alio Abdoulaye.

Ellende vergeten op school  

Jonge kinderen in Niger en Nigeria hebben in hun leven niets anders gekend dan instabiliteit en angst. Soms zijn ze zelfs nog nooit naar school geweest. Eén van deze kinderen is Alio Abdoulaye. Al jong kreeg hij te maken met aanvallen van Boko Haram. Op die momenten moest hij thuisblijven en hopen dat de aanval niet te lang duurde. Vaak werd er middenin de nacht geschoten, angstige momenten voor Alio  en heel moeilijk voor hem om daarna weer in slaap te kunnen vallen.  

Naar school gaan vindt hij prachtig, hij leert van alles en speelt met zijn nieuwe vriendjes. Hierdoor kan hij alle ellende even vergeten en zich richten op zijn toekomst. Wat vriendschap voor hem betekent?

Ik heb geleerd dat geweld tussen mensen altijd leidt tot narigheid en verdriet. Vriendschap betekent voor mij vrede hebben met elkaar.

Alio


Foto’s: Chris de Bode

Belang van onderwijs  

In conflictsituaties is onderwijs vaak de eerste basisvoorziening die geschrapt wordt en de laatste voorziening die weer hersteld wordt. Door het sluiten van scholen verliezen kinderen niet alleen hun jeugd, maar ook de kans op een toekomst. In 2019 konden dankzij de Nationale Postcode Loterij 16.500 kinderen weer naar school. Op school kregen kinderen leermaterialen maar vooral een stabiele en veilige omgeving en de kans zich te ontwikkelen. Klaslokalen en schoolgebouwen werden opgeknapt.

Dit artikel is afkomstig van de website van Stichting Vluchteling:

https://www.vluchteling.nl/nieuws/2020/7/verhaalalio

Alio (12): “Ik heb geleerd dat geweld altijd leidt tot narigheid en verdriet.”

Stichting Vluchteling

Mensen in nood
Stichting Vluchteling, Laan van Nieuw Oost-Indië, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV