Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Al 20.000 mensen praten mee in Operatie Klimaat

Klimaatverandering is het gesprek van de dag. En niet alleen vandaag. Sinds de lancering van Operatie Klimaat eind vorig jaar, worden in het hele land gesprekken gevoerd over eerlijke klimaatoplossingen. Inmiddels hebben al ruim 20.000 mensen meegepraat. Op 25 januari vindt de eerste landelijke Operatie Klimaatdag plaats.

Ik doe mee met de landelijke Operatie Klimaatdag

Hoe pakken we de klimaatcrisis op een eerlijke manier aan? Voor een antwoord op die vraag gaan we met Operatie Klimaat in gesprek met zoveel mogelijk Nederlanders. Sinds het najaar van 2019 trekken we bij zoveel mogelijk mensen aan de bel. Ruim 200 vrijwilligers zijn inmiddels actief, in steden en dorpen in heel Nederland. Ook online kunnen mensen meepraten via operatieklimaat.nl.

“Operatie Klimaat geeft mensen een stem”, zegt campagneleider Lynn van Leerzem. “De meeste mensen krijgen nooit de kans om mee te praten over klimaatbeleid. Ze krijgen er pas over te horen als de besluiten al genomen zijn. Doordat we in heel diverse wijken door het hele land in gesprek gaan met mensen, horen we uiteenlopende meningen en ideeën.”

Inmiddels hebben nu al 20.470 hun mening gegeven. Campagneleider Lynn van Leerzem is blij dat al zoveel mensen mee hebben gedacht over eerlijke Klimaatoplossingen: “20.000 mensen! Dat geeft ons een schat aan informatie over de vraag: wat vindt Nederland eerlijke klimaatoplossingen.”

Operatie Klimaat gaat de komende tijd gewoon door, met méér gesprekken op nog meer plekken. Later dit voorjaar gaan we met alle ideeën op zak, in gesprek met politici. Lynn van Leerzem: “Zo brengen we de mening en ideeën van mensen over wie klimaatoplossingen gaan naar de politiek. En laten we de politiek zien hoeveel draagvlak er is voor klimaatoplossingen – vooral voor de oplossingen die goed zijn voor veel mensen.”

Wat kan jij doen?

Je kan natuurlijk wachten tot we bij jou aanbellen, maar je kan ook alvast je mening geven via operatieklimaat.nl. Wil jij zelf ook met anderen in gesprek gaan? Dat kan! Bijvoorbeeld op 25 januari tijdens de landelijke Operatie Klimaatdag.
> Meld je nu aan

Kan je niet op 25 januari, maar wil je de komende tijd wel huis-aan-huisgesprekken voeren bij jou in de buurt?
> Meld je nu aan als vrijwilliger

Al 20.000 mensen praten mee in Operatie Klimaat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV